(ВИДЕО) НИШТА ОД ЛАБУДОВЕ ПЕСМЕ, за сада... Тарантино одустао од „ФИЛМСКОГ КРИТИЧАРА“, филма који је требало да буде његов последњи

Квентин Тарантино одустао је од планова да сними "Филмског критичара" (The Movie Critic), што је раније најављивао као свој последњи филм у ком ће се наћи у улози редитеља.
t
Фото: Youtube Printscreen

Према писању Јуроњуза, Тарантино је раније изразио жељу да за собом остави опус од десет филмова и да ће "Филмски критичар" бити његова "лабудова песма".

Прича је требало да буде смештена у Лос Анђелес 1977. године, и бавила се критичарем који је радио за извесни лист "The Popstar Pages". Тарантино је најавио да је филм "заснован на лику који је стварно постојао, али никада није био познат, а писао је рецензије чак и за порно филмове".

Био је врло непристојан. Псовао је, користио расистичке увреде, али је био страшно забаван, рекао је својевремено редитељ у једном интервјуу.

Најављивано је и да ће једна од улога бити поверена Бреду Питу, с којим је Тарантино претходно сарађивао у остварењима "Проклетници" и "Било једном у Холивуду".

Дедлајн пише да је редитељ прво преправљао сценарио, што је одложило почетак продукције, а да се с временом једноставно предомислио и одлучио да одустане од тог пројекта.

Према писању тог листа, још није одабрао тему свог последњег остварења.

Без обзира на то коју ће тему одабрати за своје велико финале, извесно је да након њега неће у потпуности изаћи из креативне индустрије. Већ је наговестио да би волео да ради и телевизијске пројекте, као што су мини серије, а опробао се и у књижевности.

Дневник/Јуроњуз Србија

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести