СТАРТУЈЕ НА МАЛИМ ЕКРАНИМА: ТВ Серија „Ваздушни мост” (Хероји Халијарда) креће на две телевизије

БЕОГРАД: Серија редитеља и сценаристе Радоша Бајића "Ваздушни мост", у шест наставака, биће премијерно приказивана од 9. марта на телевизији Суперстар и од 16. марта на Радио-телевизији Србије, најавили су данас продуценти.
Tanjug/CONTRAST STUDIOS
Фото: Tanjug/CONTRAST STUDIOS

"Радња нас води у пролеће 1944. године. У селу Прањани у подножју Сувобора у току је највећа појединачна акција спасавања америчких и савезничких пилота у историји светског ваздухопловства, позната као 'Операција Халијард' ", наведено је у саопштењу.

Како је наведено, "Ваздушни мост" је прича о тројици браће Јовића и њиховој породици, разапетој између супротстављених идеологија Југословенске војске у отаџбини и партизана, и представља "парадигму српске националне трагедије, братоубилаштва и идеолошких раскола".

Бајић је оценио да је круна његове полувековне каријере глумца, сценаристе и редитеља пројекат ког чине серија "Ваздушни мост" и претходни филм "Хероји Халијарда" (2023).

"Са тимом изузетних сарадника и екипом 'Ваздушног моста', која је бројала 480 људи, уз велику посвећеност свих, направили смо серију у светском продукционом стандарду", навео је Бајић.

Главне улоге у серији "Ваздушни мост" тумаче Жарко Лаушевић, Петар Божовић, Нела Михаиловић, Радован Вујовић, Никола Ракочевић, Вучић Перовић, Милан Васић, Нина Нешковић, Теодора Драгићевић, Чубрило Чупић и бројни други.

У серији играју и глумци са енглеског говорног подручја Стивен Мур, Скот Александер Јанг, Мајкл Стоки, Адам Девенпорт, Пол Клес, Никола Кент, Карл Вартон, Пол Мареј, Хари Натанијел Епли, Алекс Папке и Кевин Кларк.

Косценаристи су Душан Ковачевић и Страхиња Маџаревић, а серија је настала у продукцији Телекома Србија, у копродукцији са РТС-ом и извршној продукцији Бајићевог Контраст студија.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести