СРЕЋКО ХОРВАТ ИЗАБРАО ФИЛМОВЕ ЗА БЕЛДОКС: Опстанак није довољан

Специјални програм "Опстанак није довољан" гостујућег кустоса Срећка Хорвата биће представљен на 17. Белдокс фестивалу који ће се одржати од 22. до 29. маја у Београду, најавили су данас организатори. Хорват је иначе познати савремени филозоф чија је специјалност друштвено одговорно деловање, односно политички активизам, због чега и ова селекција додатно привлачи пажњу.
Гостујући селектор фестивала Белдокс
Фото: Patrick Stary - Rosa Luxemburg Stiftung

- Радујем се што ћемо на Белдоксу представити специјални програм који се бави горућим темама од климатске кризе, колонијализма и екстрактивизма до побуне, пријатељства и видео-игара - изјавио је Хорват поводом представљања ове програмске целине и додао да је идеја да кроз филмове публика добије одговор на питање не само како преживети, већ и како живети.

Како пише у саопштењу, током овог програма биће приказани филмови "Моја украдена планета" Фараназ Шафири, "Саундтрек за преврат" Јохана Гримонпреза, "ТерраФорма" Кевина Бренана и Лоренс Деркин, "Живот и други проблеми" Макса Кестнера, "Једва да радим" и "Како нестати" у режији Тотал Рефјузал (Рефусал), као и ново остварење Стива Меквина "Окупирани град".

Фото: Wikipedia

Белдокс је основан 2008. године као међународни фестивал документарног филма, а одржава се сваке године у мају у Београду. Током осам дана, на осам локација биће приказано 13 програмских целина и преко 100 премијерних пројекција, наведено је у саопштењу Белдокса.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести