ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА „ИЗА НИЧЕГ 3“ У КЦНС Како постајемо оружје злоупотребе и манипулације

У понедељак 29.04.2024.године, Културни центар града Новог Сада, са почетком у 19 и 20 часова (две пројекције), одржаће се премијера филма „Иза ничег 3“ у изведби „Ореол тима“.
Иза ничег

„Ореол тим“ је непрофитно удружење из Новог Сада које је посвећено производњи краткометражних и дугометражних филмова, а чине га независни уметници из разних области. Сви филмски пројекти које ово удружење ради су без формираног буџета.

У овом оствареном трећем наставку, Миладин као главни лик, бива усмрћен у претходном делу, али уз инвазивну експерименталну методу ипак се буди након коме од готово пет година. Ипак, све се одиграва у тајним одајама организације коју не познаје. Последње чега се сећа је ноћ када је убијен. Међутим, за време његовог мировања много тога се променило. Настаје нови свет…

 „Инспирацију сам пронашао у свакодневном животу, где често можемо видети како човек лако може постати оружије злоупотребе и манипулације, да то што ради, можда ради у туђем интересу, а на своју штету. Не само на своју штету, него и на штету својих ближњих, а некад та штета може да се односи на хиљаде и милионе људи. Овај филм показује колико је време живота сувише кратко и колико се брзо мењамо. На филму смо порадили и по питању родне равноправности, где нема потчињених, него жене равноправно излазе мушкарцима на црту. Улаз на пројекције је слободан, а с обзиром да смо у фази прикупљања средстава за реализацију новог филма под називом „Дартакум“ који ће се на јединствен начин бавити темом проблематичног деловања секти и посттрауматским синдромом, публика ће имати прилику да донира и помогне реализацију пројекта.  “- изјавио је Гвозден Босић, редитељ и сценариста филма „Иза ничег 3“.

 

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести