Најављено снимање три нова играна филма из серијала "Ратови звезда"

ЛОС АНЂЕЛЕС: Филмска кућа Лукасфилм најавила је снимање три нова играна филма из серијала "Ратови звезда", а вест о томе саопштила је председница Лукасфилма Кетлин Кенеди првог дана тродневне конвенције у част "Ратова звезда", која се одржава у Лондону.
1
Фото: Tanjug/Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

Филмове ће режирати Џејмс Манголд, Дејв Филони и Шармин Обеид-Чиној, а Кенеди је троје филмских стваралаца извела на бину током најаве нових наставака популарног серијала, преноси Глас Америке.

Филм Џејмса Манголда враћа се у ране дане џедаја. Филонијев ће бити посвећен "новој републици" и заокружиће повезане приче које су испричане у Дизнијевим серијама "Мандалориан", "Књига Бобе Фета", "Асока" и другим.

Филм Шармин Обеид-Чиној фокусираће се на догађаје после оних описаних у "Успону Скајвокера", а Дејзи Ридли се враћа у улози јунакиње Реј, која гради нови ред џедаја.

Манголд је редитељ "Логана" - десетог филма из серијала X-Men, а такође је режирао и ново, пето издање "Индијане Џонс" (Indiana Jones and the Dial of Destiny).

 Филони је аутор Мандалориана и Асоке, а Обаид-Чиној, канадска редитељка, новинарка и активисткиња режирала је "Госпођицу Марвел" и Оскаром награђени кратки документарни филм "Saving face."

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести