КОНАЧНО ИМАМ СВОЈУ ПЕСМУ У КАФАНИ Ваја Дујовић о улози Данке Нововић у серији „Тома“

Након великог филмског остварења под називом „Тома“, публику је обрадовала и вест о емитовању истоимене серије. Ново остварење одликује феноменалном глумом многобројних истакнутих глумаца међу којима је своје место пронашла и Ваја Дујовић.
а
Фото: Небојша Бабић

Своју прву и запаженију улогу на великом екрану остварила је у филму „Бранио сам Младу Босну“ где је тумачила улогу Јованке Чубриловић. Осим ангажмана у кратким филмовима Ваја Дујовић је активна у позориштима, а популарност је стекла и у улогама у телевизиским серијама попут „Једне летње ноћи“, „Државни службеник“, али и другима. Након улоге у серији „Војна академија“, која јој је остала у лепом сећању, Ваја Дујовић се враћа на велике екране у значајном остварењу „Тома“ тумачећи улогу чувене водитељке Данке Нововић.

Који празници вас највише радују и у чему највише уживате?

- Највише уживам током празника да се видим са пријатељима и породицом. То је неко време у години које као да је одређено да све остало стане, и да се састанемо, грлимо, честитамо, и будемо једни уз друге. Наравно и руској салати, нешто је магично у вези са њом.

 Да ли правите новогодишње резолуције и шта сте себи пожелели у 2024. години?

- Понекад да, прошле године сам записала на папир шта све желим да постигнем у 2023. Нешто сам постигла, нешто допола, али за 2024. желим само да смо здрави и срећни. И да ова постигнућа допола довршим.

Фото: Александар Летић

Какав је осећај играти култни лик као што је Данка у серији „Тома“ и како вас је ова улога пронашла?

- Не знам како ме је пронашла, али јако сам срећна због тога. Та серија је оживела разне култне личности Југославије, културне, телевизијске и музичке сцене, и диван је осећај бити у том друштву. А морам признати сад је и лепо што имам „своју“ песму у кафани.

Серија „Државни службеник“ вам је донела велику популарност. Да ли је успех серије могао да се предвиди на самом почетку снимања?

- Нисмо о томе размишљали, били смо јако посвећени, фокусирани на ликове на односе, и увек када је тако, исплати се и публика то препозна.

Фото: Александар Летић

Изјавили сте једном да је игра најлепши део вашег посла, а с којом улогом сте имали највише простора за игру?

- Ја се увек трудим да се играм, кад год ми дозвољавају околности. Али рецимо ако морам да издвојим једну, то би била Радмила Вуруна у Војној академији. Много сам волела све у вези са том улогом, на сету је било дивно, у паузама сам вежбала са припадницима Специјалне бригаде, баш сам се играла као мало дете.

У којим ће пројектима публика моћи да вас гледа у наредном периоду?

- Тренутно сам у снимању серије „Крунска 11“, у режији Мирослава Лекића. И у пробама „Мистер долара“ у Народном позористу, у режији Милоша Лолића. Уживам у оба процеса, надам се да ће и публика уживати.

Ивана Јапунџа

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести