ХОАКИН ФИНИКС О ПОСЛЕДЊОЈ УЛОЗИ Наполеон је био раздражљиви мали тиранин

ПАРИЗ: Својом улогом Наполеона, у режији Ридлија Скота, Хоакин Финикс потврђује своје посебно место у Холивуду, које је обезбедио различитим улогама од Џокера до Џонија Кеша.
a
Фото: Printscreen/Sony Pictures Entertainment

Али изгледа да све то не схвата озбиљно, пренео је француски лист "Фифаро".

Са 49 година, он је једна од првих звезда, која се вратила на црвене тепихе и дала интервјуе након завршетка историјског штрајка који је паралисао Холивуд до почетка новембра.

Нерадо се отварајући, седео је у црној дуксерици у апартману париске палате.

Поред њега је била Ванеса Кирби, која игра Жозефину.

Финикс игра Наполеона у филму, кроз који се провлачи рат и бруталност.

"Нема потребе да повуче паралелу између Наполеоновог периода и савременог света.. људи тренутно пролазе кроз толико бола и туге. Не желим да мешам филм у коме сам ја и који кошта тону новца са оним што се дешава (у свету). Мислим да то једноставно није неопходно", додао је он.

Три године након што је добио Оскара за Џокера Тода Хејнса, Хоакин Финикс је завршио снимање другог дела авантура зеленокосог социопате, који излази следеће године.

Са овим филмом, овај заљубљеник у мрачне, сложене или недокучиве улоге, могао би да се кандидује за другу статуу.

"Верујем да је (Наполеон) био хладан и прорачунат као велики војни стратег. Оно што ме је изненадило је његов смисао за хумор и његова незрела страна", рекао је Финикс током сусрета са новинарима.

Две недеље пре снимања, неко је рекао да је Наполеон био леворук, па је била потребна седмица да се то оповргне, додао је он.

Припремајући се за улогу, глумац наводи да је покушавао да сазна како се хранио, шта је волео да пије и многе друге ствари.

"Готово ништа од тога није коришћено у филму, али желите да се осећате легитимно, чак и ако није (коришћено), истакао је глумац.

Хоакин Финикс је ракао да се осећао као да игра "веома друштвено незгодан" лик.

"Сматрам га романтичаром са мозгом математичара. (...) Он је као заљубљени тинејџер, који скоро да плагира поезију у својим писмима Жозефини. Готово да би био симпатичан да није одговоран за смрт милиона људи", казао је он.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести