ДОДЕЛА 75. ЕМИ НАГРАДА УЖИВО НА АМЦ КАНАЛУ Осам номинација за „Better Call Saul"

Доделу Еми награда, 75. по реду, гледаћемо ексклузивно, уживо на АМЦ каналу у уторак, 16. јануара, од 1.00 до 5.00 часова после поноћи по средњоевропском времену.
АМЦ/Антони Андерсон
Фото: АМЦ/Антони Андерсон

У такмичење улазе амерички телевизијски програми емитовани од 1. јуна 2022. до 31. маја 2023. Најбоље ће одабрати стручњаци Америчке телевизијске академије, која броји око 20.000 чланова.  

Додела награда ове године ће се одржати у позоришту Пикок у Лос Анђелесу, а домаћин ће бити комичар Антони Андерсон који се појавио у филмовима „Me, Myself and Irene", „Scary Movie 3", „Kangaroo Jack" и већ је раније добио седам узастопних номинација за Еми за најбољег главног глумца у хумористичкој серији, три номинације за Златни глобус и три номинације за Critics' Choice награде за своју популарну улогу у серији „Black-ish".

- Сада када су различити изазови иза нас, можемо се вратити ономе што волимо – добром облачењу и одавању признања самима себи. И нема бољег тренутка за славље и окупљање креативне заједнице од 75. доделе Еми награда - рекао је Антони Андерсон, домаћин овогодишње доделе, реферишући на недавни штрајк сценариста у Холивуду.

Фото: АМЦ/„Better Call Saul"

Гала почиње један сат након поноћи по средњоевропском времену у уторак, 16. јануара.  Почетак је резервисан за дефиле познатих на црвеном тепиху, а награде ће бити уручене између 2.00 и 5.00 часова. У уторак вече од 22 сата биће емитован 60-минутни резиме претходно одржане церемоније.

АМЦ мрежа добила је 8 номинација: „Better Call Saul" са 7 номинација, као и „Better Call Saul Filmmaker Training", нова сезона повезаног веб-серијала, са једном номинацијом. „Better Call Saul" је једна од најпопуларнијих серија на АМЦ-у, а номинована је у следећим категоријама за драмске серије: изванредна драмска серија, монтажа фотографије, главни глумац, споредна глумица, миксовање звука за комедију или драмску серију и сценарио за драмску серију.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести