ВАСИЛИЈЕ ВУЧЕТИЋ ПРЕД ЗАВРШНИЦУ СЕЗОНЕ Изгледамо као прави тим

Актуелна сезона полако улази у завршну трећину, што значи само једно – почиње битка за трофеје. Кошаркаши Војводине тај период дочекују у добром расположењу, с обзиром на то да су лидери Кошаркашке лиге Србије (КЛС), док се у АБА 2 лиги налазе на трећем месту, само победу испод највечих ривала Златибора и Спартака.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Један од најзаслужнијих за такав продор Новосађана је центар Василије Вучетић, који је прошле јесени поново обукао црвено-бели дрес и у њему пружа квалитетне партије. Док у КЛС бележи 9,7 поена у просеку, у АБА 2 лиги је још бољи – 10,7 и све то за нешто мање од 20 минута у игри.

– За сада је све како треба и сви смо задовољни како сезона тече – рекао је Вучетић. – Сви који смо били ту од почетка, одрадили смо одличан посао, као и нова појачања. Изгледамо као прави тим, а циљеви су највиши у оба такмичења, да наставимо у овом ритму. Само да останемо здрави – навео је првотимац Војводине.

Улога Вучетића мењала се током сезоне. Био је први центар, све до доласка Зорана Николића из Игокее, којем је тренутно „бек ап“ опција, а повремено се „спушта“ и на нижу позицију.

– Индивидуалне партије су биле „горе-доле“, као и код свих. То је у неку руку нормално, али сам задовољан. Екипа је на првом месту, најбитније је да је све сада добро и сви смо ту да помогнемо. Откако је Николић дошао, добили смо додатни квалитет. Делимо минуте, а некад одиграм и крилног центра.

Иза Војводине је изузетно захтеван распоред и утакмице на свака два-три дана. Наредни период биће још изазовнији, с обзиром на то да црвено-беле ускоро очекује завршница АБА 2 лиге, коју ће играти упоредо са домаћим шампионатом.

– Као да играмо НБА, или Евролигу – алудирао је центар Новосађана на календар. – То нама у одређеном смислу и одговара. Спремни смо, стручни штаб ради одлично, а до сада нам је све то и пријало. Надам се да ће остати тако – закључио је Василије Вучетић.

Војводина сутра путује за Ужице, где је у суботу од 19.30 часова очекује окршај против захуктале Слободе у 24. колу КЛС.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести