ВАТЕРПОЛИСТИ НОВОГ БЕОГРАДА ПОБЕДИЛИ РАДНИЧКИ на старту финалне серије плеј-офа

Ватерполисти Новог Београда победили су Раднички резултатом 14:13 и тако повели 1:0 у финалној серији плеј-офа.
s
Фото: VK Novi Beograd/M.Todorović

Гости из Крагујевца пружили су изузетно снажан отпор, а екипа тренера Живка Гоцића тек у последњој четвртини обезбедила је важан тријумф.

Крагујевчани су током друге и треће четвртине у неколико наврата имали два гола предности, а домаћи су тек у финишу треће деонице голом Алавара Гранадоса успели да направе преокрет и стигну до вођства (10:9).


Шапчани у предности у борби за треће место

У првом мечу за треће место Шабац је победио Црвену звезду са 11:9, Партизан је у дуелу за пето место био бољи од Валиса 15:13 у гостима, а Вукови су надиграли Пролетер у утакмици за седмо место са 16:10, такође у гостима.


Искуство и квалитет Новобограђана у последњем кварталу дошли су до изражаја, па је овосезонски освајач Купа и регионалне Премијер лиге решио меч у своју корист, а одлучујући гол 34 секунде пре краја постигао је Гранадос, који је са три поготка био најефикаснији у победничком табору. Нови Београд је тако стигао на корак до одбране титуле у домаћем првенству.

Финална серија игра се на две добијене утакмице, а реванш је на програму у суботу 25. маја у Крагујевцу.

Нови Београд - Раднички 14:13 (3:4, 3:3, 4:2, 4:4)

БЕОГРАД: Базен " Влахо Бата Орлић". Судије: Раковић и Анђелић. Искључења: Нови Београд 9, Раднички 13.

Нови Београд: Нићифоровић, Мартиновић 1, Скумпакис , Гранадос 4, Ћук 2, Пијетловић, Драшовић 2, Јакшић 2, Перковић, Филиповић 1, Лукић, Влахопулос, Де Микелис, Радуловић 2.

Раднички: Виријевић, Којић, Станојевић 1, Ф.Јанковић 2,. Цветанов, Гавриловић 1, Адеишвили, Дадвани 2, М.Јанковић 1, Вићковић 3, Шулц 2, Пљеванчић 1, Тодоровски, Антић.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести