СРБИЈА ТРЕЋА У ПРВОЈ ЕВРО-АФРИЧКОЈ ЗОНИ Били Џин Кинг купа

Завршен је пут Били Џин Кинг репрезентације Србије у Португалији у Првој групи Евро-афричке зоне. Када је било битно, све су побеђивале, у мечевима који ништа нису носили сем престижа, умор и опуштање су узели данак.
1
Фото: Миа Ристић, фото: ТСС

Србија је обезбедила новембарски плеј-оф разбивши три ривала из групе, Грчку и то са Маријом Сакари, Шведску, која нм је остала дужна од прошле године и Норвшку. Селектор душан Вемић сјајно је укомпоновао искуство Александре Крунић, са младошћу Мие Ристић и Лоле Радивојевић, уз константност Елене Миловановић и повратак Нине Стојановић.

Последњег дана такмичења Србија је у мечу без значаја играла против Аустрије. Елена Миловановић је прва изашла на терен и поражена је од искусне Тамире Пашек - 4:6, 2:6. Друга је на терен изашла Миа Ристић против Сиње Краус, и такође поклекла - 2:6, 4:6.

У дублу су Елена Миловановић и Миа Ристић за ривалке имале Мелани Клафнер и Тамару Костић, а победу је однео аустријски дубл после супер тај-брека 6:3, 4:6, 10:8.

Данас и сутра су на програму мечеви квалификација за светску групу Били Џин Кинг купа, после којих ће се знати имена потенцијалних ривала у новембарску плеј-офу, у који иду све поражене екипе.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести