МАРИЈА ШАРАПОВА ОТПУСТИЛА ОЦА – мејлом

Прослављена руска тенисерка Марија Шарапова већину својих трофеја у богатој каријери освојила је са оцем Јуријем, који јој је био тренер.
1
Фото: Youtube Printscreen

Међутим, упркос огромној љубави између тате и ћерке, у једном тренутку је Марија одлучила да отпусти човека који је цео живот посветио њеном одласку у САД и стварању тениске шампионке.

"У једном тренутку сам морала да му кажем да више неће бити мој тренер. Видела сам да тај моменат долази, али нисам знала како то да урадим", почела је Шарапова причу у једном америчком подкасту.

Та одлука била је болна за обоје.

"За оца који је толико био умешан у спорт, поготово тенис, ко је са својом ћерком освојио грен слемове, тако нешто је веома тешко. Међутим, он је већ на неки начин био спреман. Највећи поклон који ми је дао је било прихватање да ће једног дана морати да се удаљи од моје каријере".

Урадила је то почетком 2008, после тријумфа на Аустралијском опену против Ане Ивановић у финалу.

И то – путем мејла.

"Одлучила сам да је то најбоље да учиним мејлом. Тако ћу најбоље изразити своје мисли и биће ми најједноставније. Тата је знао да ће се тако нешто догодити али вероватно није очекивао да ћу то урадити одмах после освајања своје треће грен слем титуле. Нисам могла да му погледам у лице".

Шарапова је тада имала 21 годину.

Каријеру је завршила са 36 трофеја, сребром на ОИ у Лондону 2012. и као једна од најбољих руских тенисерки у историји.

(Б92)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести