ДОМИНАНТНО ПРОТИВ ШВЕДСКЕ Били Џин Кинг репрезентација Србије у плеј-офу Светске групе

Велемајсторским играма, Били Џин Кинг куп репрезентација Србије обезбедила је пласман у новембарски плеј-оф за Светску групу.
ТСС
Фото: ТСС

Након што је без већих проблема била доминантна у првом колу, овај пут је рецка узета Шведској са 2:0. Блистале су Александра Крунић и Миа Ристић, које су и пре неколико дана већ после синглова обезбедиле победу. Тако је било и овај пут. Прво је Крунићева у Португалији надиграла Касје Риналдо Персон са 6:1, 6:4, у сусрету у којем није остављала простора за дилему око боље. Потом је њеним стопама кренула и Ристићева – 6:3, 7:5 за победу над Касије Вилде-Хелман.

Крунићева је описала како је изгледао њен окршај.

– Јако психолошки захтеван меч за мене. Већ сам осећала умор, после два узастопна меча претходна два дана, изашла сам на неких 50 одсто физичке спремности и била јако нервозна. Први сет је ишао глатко, а у другом сам морала да скраћујем лопте и нисам играла тако агресивно, што је Швеђанка искористила и напала. Буквално сам на борбу и на срце извукла тај-брек. Толико сам желела да донесем тај бод, да нас доведем ближе плеј-офу. Мало сам и прегорела због свега, али ми је драго да сам сачувала барем мало хладну главу да завршим меч на прави начин –поручила је Александра Крунић.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести