СРПСКИ ПАРАСТОНОТЕНИСЕРИ ОСВОЈИЛИ СЕДАМ МЕДАЉА НА МЕЂУНАРОДНОМ ТУРНИРУ У ЛАШКОМ: Беба се окитила с три одличја

Српски парастонотениссери освојили су седам медаља, злато, сребро и пет бронзи, на Међународном турниру у словеначком Лашку.
s
Фото: Борислава Перић Ранковић освојила злато у Лашку, фото: СТК ОСИ Спин

Репрезентацију Србије представљало је осам играча (Борислава Перић Ранковић, Нада Матић, Митар Паликућа, Младен Ћирић, Александар Јевремовић, Ана Зелен, Кристина Аранчић и Жељана Ристић) као и четири тренера (Никола Поповић, Срђан Томичић, Лазар Куртеш и Златко Кеслер).

Најуспешнија је била Борислава Перић Ранковић. Она је освојила три одличја, злато појединачно и две бронзе у дублу и миксу. Појединачно у класи 4 је била прва у групи, па је у полуфиналу савладала Британку Меган Шеклетон са 3:2, а у финалу Туркињу Ирем Олук са 3:1. У дублу је са Надом Матић била прва у групи, ау полуфиналу су изгубиле од Корејки Сунгхје Мон и Јоунг А Јунг са 3:0 и освојиле бронзу. У микс дублу у класи XД 7 је са Младеном Ћирићем била прва у групи, у четвртфиналу су победили Украјинца Васила Петрунива и Хрватицу Хелену Дретар Карић са 3:1, да би у полуфиналу изгубили од Корејаца Јеонгин Јунг и Ми Гју Ле са 3:1 и освојили бронзу.

Сребро је припало миксу Митар Паликућа и Нада Матић у класи XД10. Они су у борби за злато поражени од Турака Али Озтурка и Ирем Олук са 3:0. Ана Зелен је била друга у групи, а онда је у полуфиналу изгубила од Италијанке Ђаде Роси са 3:0 и освојила бронзу. Ана је освојила и бронзу у миксу са Пољаком Томажом Јакимчуком. Они су у борби за одличја поражени шпанско-финске комбинације Мигел Толедо и Аино Топола, те Корејаца Јин Чоле Парка и Су Јеон Сео са по 3:0. До бронзе су стигли и Митар Плаикућа и Младен Ћирић у дублу у класи МД 8. Били су први у групи, у четвртфиналу су победили Чехе Филипа Наказела и Петра Сватоса са 3:0, а у полуфиналу су поражени од Тајланђана Јутајак Глинбанчуена и Ванче Чајвута са 3:0.

Фото: СТК ОСИ Спин

Нада Матић је у класи 4 била прва у групи, али је у четвртфиналу поражена од Францускиње Флоре Вотје са 3:1. У микс дублу у класи XД 10 Александар Јевремовић и Кристина Аранчић су били четврти, као и Јири Сучанек и Жељана Ристић у класи XД 4. Групу појединачно нису прошли Митар Паликућа у клси 5, Младен Ћирић у класи 3, Александар Јевремовић у класи 4, Кристина Аранчић у класи 4, Жељана Ристић у клси 1-2. У дублу групу нису прошли Кристина Аранчић и Жељана Ристић у класи WД 5.

- Турнир је био релативно јак, можда је у мојој категорији недостајало играчица из Азије, али је многи играча из светског врха било ту. Није било лако стићи до појединачне медаље. И Нада и ја смо прошле групу, она је морала да игра четвртфинале и несрећно изгубила од Францускиње, коју сам ја у групи добила са 3:0. Нисам очекивала да могу до злата појединачно, али успеола сам. У категоријама где сам наступала у дублу и миксу било је Азијата, и са Надаом и са Млађом смо играли у полуфиналу са Корејцима. Нади и мени је мало недостајоло среће, а са Млађом је мало превагнуло искуство Корејаца, јер је већину лоптица добија Млађа, па није увек успевао најбоље да се снађе. Задовољна сам својим учинком, успели смо да освојимо седам одличја, можда смо могли до још којег, али недостајало је и мало спортске среће. За млађе колеге које су биле са нама морам да кажем да морају још много да раде да би дошли до врхунских резултата - казала је Борислава Перић Ранковић

Г. Маленовић

Фото: СТК ОСИ Спин

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести