ЦРНО-БЕЛИ ДО 1-0 У ПОЛУФИНАЛУ АБА ЛИГЕ Партизан прескочио Будућност

Кошаркаши Партизана повели су 1-0 у полуфиналној серији АБА лиге, пошто су победили Будућност са 78:67.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Црно-бели су од почетка намеравали да оптерете Јогија Ферела у нападу и да преко ниског поста долазе до поена. То им је успевало, са тим што је бек Будућности на другој страни био продуктиван и захваљујући њему су се Подгоричани држали. Чим је изашао из игре, “парни ваљак” је добио више простора, отворили су се и неки шутеви, тако да је Партизан уводну деоницу завршио са плус 11, све на крилима Франка Каминског, који је скупио исто толико поена.

Други квартал био је прилично неефикасан. На два и по минута пред одлазак на велики одмор било је тек 9:7 за Будућност. Нису гости искористили празан ход у игри браниоца шампионске титуле, јер никако нису долазили до коша. Променило се то уласком Флечера Мегија, али не довољно за озбиљнији прикључак. Много задовољнији су на полувремену могли да буду изабраници Жељка Обрадовића, пошто су се пробудили и повели плус 12.

Све је тада кренуло боље по домаће. Сјајно су ширили паркет из пицк анд попа, Џејлин Смит је наставио са минијатурама из претходних сусрета, након чега се у игру укључио и Кевин Пантер. Тако је, мало по мало, Партизан повео и са максималних плус 18 и Будућност је била у великом проблему. Међутим, гостујући састав је искористио мали пад у игри ривала и смањио на минус 10 пред последњих 10 минута.

Није то много пореметило "парни ваљак", који је након тога ипак славио и дошао до вођства у серији.

Најзаслужнији за то био је Ледеј са 15 поена, док је госте предводио Макунду са 14 поена.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести