У УТОРАК У ЛОЗНИЦИ ФИНАЛЕ ФУДБАЛСКОГ КУПА СРБИЈЕ: ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА: Новосађани на фону пролећног низа

 Упркос оствареном циљу пласманом у финале, фудбалери Војводине, заједно са члановима стручног штаба, али и управе клуба, не крију намеру да у уторак у финалној утакмици са Црвеном звездом искораче и до победничког трофеја.
1
Фото: Стрелац победничког гола пре четири године: Стефан Ђорђевиц, фото: ФК Војводина

Игре и резултати у пролетњим издањима колектива, али и убедљива игра са шампионом на Карађорђу чине основ веровању у сопствену могућност за тај победнички корак, европских димензија вредан.

– Мало ко је веровао да можемо да се супротставимо моћном Партизану на Чаиру у Нишу, у атмосфери коју су диктирали њихових навијача, као да смо играли у Београду – присетио се тријумфа пре четири године стрелац победничког гола из пенала Стефан Ђорђевић. – Не само да смо извођењем пенала освојили трофеј, него смо и надиграли Партизан, а само стицајем околности завршили смо посао извођењем пенала. Нека, тако је било још слађе. Зука (Дејан Зукић) и ја смо тада учествовали у освајању пехара, другог у историји клуба.


Четврти пут са Звездом

Војводина и Црвена звезда три пута су се састајали у финалу националног Купа. Сва три пута трофеј су освајали Београђани:

1997. Војводина – Ц. звезда 0:0, 0:1

2007. Војводина – Ц. звезда 0:2

2010. Војводина – Ц. звезда 0:3


Ђорђевић и Зукић су подсетили да је тада Партизанов тим, у сусрету који је претходио финалу, одмарао већину носилаца игре у црно-белом. Четири године касније, док је Војводина у сусрету великог интензитета у Крагујевцу играла без голова, слично је поступио и колектив у црвено-белом, у претходном сусрету са Напретком.


Путеви до финала

До финала у Лозници Војводина је победила Нови Сад 2:0, Младост Гат 3:0, Чукарички 5:4 (1:1) и крагујевачки Раднички 1:0, док је Црвена звезда пут до филаног меча са Војводином трасирала, без примљеног гола, против Трајала 6:0, нишког Радничког 5:0, Вршца 3:0, Партизана 2:0.


– Наш актуелни састав по много чему ме подсећа на време нашег тријумфа 2020. године – поредио је снагу Вошиног тима Ђорђевић. - Сада смо јачи у смеру јединства у свлачионици, међусобног поверења и атмосфери која нас уједињује у намери да дамо максимум, не размишљајући о противнику и његовој снази. Част Звезди, њеним трофејима и тренутној постави, ми у Лозницу путујемо да освојимо пехар и тако трасирамо пут ка групној фази европског такмичења. Најмање је важно који ће састав да започне финални меч, једино је битно да са нашим навијачима, а очекујемо их у рекордном броју на трибинама Лагатора, победнички прославимо завршетак такмичења у Купу.

Почетак финалне утакмице Купа Србије у уторак, на терену новосаграђеног стадиона Лагатор у Лозници, заказан је за 20.15 часова.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести