СИЛНА ВОЈВОДИНА НАДИГРАЛА НАПРЕДАК НА "КАРАЂОРЂУ": Рекордна победа у сезони

Рекордном победом у сезони против Напретка Војводина се вратила у игру за европске визе, с обзиром на поразе директних ривала Чукаричког и крагујевачког Радничког.
1
Фото: Ф. Бакић

Што се бодова тиче сада је са „брђанима“ егал, а минус од два бода са Крагујевчанима могуће је да анулира  већ у четвртак 16. маја у Крагујевцу.

Или је 16. победа у првенству била најбоља партија Војводине у минулих десетак година, или пак на „Карађорђу“ није гостовала фудбалски скромнија екипа од Напретка у 21. веку. Биће, ипак, да су Вошини играчи врло озбиљно схватили поуку претходног пораза од Чукаричког, па су против немотивисаног последњепласираног тима на табели суперлигашког плеј-офа одиграли у складу са имиџом који су градили пролетњим низом игара и резултата за респект.

Пет шутева према противничком голману у првој декади утакмице сведочили су о определењу и о надмоћности тима у пола белом, пола у црвеном. Шести покушај у 14. минуту резултирао је вођством: Лазаревић је упослио Ивановића за девети гол у сезони најбољег Вошиног стрелца. Тек тада се разиграла чета Божидара Бандовића, прштало је са свих страна према Балевићевом голу, од покушаја Кораћа главом два пута, Зади Серија, Лазаревића и Петровића са удаљености од 20 и више метара... За то време голман Царевић ни једанпут није ни дотакао лопту, Крушевљани практично нису ни прелазили центар игралишта. 

Вођство Војводине дуплирао је Радуловић у 31. минуту, после асистенције капитена Зукића, да би Кораћ, осам минута касније, свој  трећи скок у противничком шеснаестерцу оплеменио поготком. Асистирао му је одлични Петровић. Голеаду у првом делу запечатио је Савићевић, који је у другом полувремену место у саставу препустио млађаном Јовановићу.

Фото: Ф. Бакић

Други део игре започео је на фону претходног. Тек што је лопта кренула са центра, затресла се мрежа Крушевљана: Ивановић је прошао десном страном и центрирао, лопту је дочекао Зади Сери и сместио је иза Балевићевих леђа. Јовановић је најпре показао на центар, али је на интервенцију видео асистента променио одлуку у индиректан ударац за Напредак због офсајда. У 49. минуту Зукић је погодио пречку на њему својствен начин пласирања лопте лобом, а један минут касније Царевић је први пут интервенцијом спречио покушај Мајдевца.

Ако је неко заслужио аплауз за све што је за екипу учинио у том и минулим мечевима онда је то капите Дејан Зукић. Реаговао је мајсторски на центаршут Лазаревића и постигаои пети гол за Новосађане у 58. минуту.

Троструком изменом пола сата пре краја Бандовић је одморио играче који су креирали утисак о вредностима Вошиног тима и истовремену дао прилику играчима који су имали скромнију минутажу у претходним утакмицама, али који нису, упркос надмоћности на терену, могли да увећају раније стечену високу предност Војводине.

Војводина – Напредак  5:0 (4:0)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца 2.000, судија Срђан Јовановић (Београд), стелци: Ивановић у 14. Радуловић у 31. Кораћ у 39. Савићевић у 45. Зукић у 58. минуту, жути картони: Зади Сери (Војводина), Јовић (Напредак).

ВОЈВОДИНА: Царевић -, Лазаревић 7,5, Кораћ 8, Црномарковић 7,5, Ђорђевић 7,5 (Гиорбелидзе), Савићевић 8 (Јовановић 8), Петровић 8, Радуловић 8, Зукић 8,5 (Кајевић), Зади Сери 8 (Вукчевић), Ивановић  8(Вукановић).

НАПРЕДАК: Мирхолц 5, Михајловић 5, Стевановић 5,5, Миладиновић 5 (Ненадовић), Маринковић (Станојловић), Јовић 5,5, Крстић - (Садиковић 5), Томић 5, Марјановић 5, Бастајић 5,5, Мајдевац 5.

Л.Бакмаз 

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1015
Најновије вести