РАДНИЧКИ И ВОЈВОДИНА ПОДЕЛИЛИ БОДОВЕ НА "ЧИКА ДАЧИ": Иста мета, исто одстојање (ВИДЕО)

У сусрету изузетног ритма и такмичарског набоја, са више од 5.000 темпераментних гледалаца на трибинама, Раднички и Војводина нису постигли ни један гол, што је Крагујевчанима омогућило да задрже предност од два богда на табели у односу на европског ривала.
1
Фото: С. Шушњевић

Војводина је боље отворила меч у складу са прокламованим начином игре и најавом тренера Бандовића да од стила неће да одустаје, без обзира на противника и место одигравања утакмице. Високо постављеном одраном, ризкујући простор за противничке контре, офанзивом по боковима најпре је Зукић у 10. минуту пропустио прилику каква се не маши у ситуацији један на један са голманом Лековићем на ивици шеснаестерца.

Тај промашај као да је утицао на концентрацију Новосађана у делу терена где акције започињу. Искористили су то домаћи играчи тако што су по боковима тестирали спремност Вошине одбране да одговори на претње. Грешка  Вошине одбране у 15. минуту изазвала је уздах на трибинама стадиона као и у ситуацији пет минута касније када је блокиран покушај Видосављевића, после Глушчевићевог центаршута.

Уследио је период конкретније игре Крагујевчана, од 20. до 23. минута извели су четири корнера, али прилике ка Царевићу нису успели да материјализују Глушчевић шутем у Царевића, потом Вижђи шутем покрај стативе на крају акције која је обећавала, а резултату без голова у првом полувремену допринео је и голман Царевић, одбранама Кораћеве неспретне реакције у 24. и одлично одмереног Видосављевићевог ударца искоса са леве стране у 43. минуту.

Висок интензитет игре карактерисао је и наставак меча. Војводина је, баш као и у пром делу запретила прва. Вукановић је у 49. минуту погодио стативу, да би Глушчевић узвратио 10 минута касније, али је Царевић успео да заустави парадом лопту. До краја утакмице, упркос утиску о надмоћности домаћег тима, шансу за цео плен пропустилчи су Кораћ у 72. минуту када је главом шутирао преко гола, после Кембеловог корнера и Ивановић у последњем минуту утакмице, после акције Кембела и Вукановића.

Л. Бакмаз

Фото: С. Шушњевић

Раднички 1923 – Војводина 0:0

КРАГУЈЕВАЦ: Стадиона „Чика Дача“, гледалаца 5.000, судија Милош Милановић (Ћуприја), жути картони: Шербечић, Глушчевић, Дадић, Вижђи (Раднички), Црномарковић, Радуловић, Кембел (Војводина), црвени картони: помоћни тренери Стакић (Раднички), Жакула (Војводина)

РАДНИЧКИ 1923: Лековић 6,5, Зорић 6 (Ристић), Шербечић 6, Глушчевић 6,5 (Ивеља), Ћосић 6,5, Симовић 6, Дадић 7, Видосављевић 6,5, Алексић 7, Вижђи 6, Бевис 6 (Ђурић).

ВОЈВОДИНА: Царевић 7, Лазаревић 6, Кораћ 6, Црномарковић 6, Ђорђевић 6, Савићевић 6  (Кембел), Петровић 6,5, Радуловић 6 (Ивановић), Зукић 6 (Николић), Зади Сери 6, Вукановић 6,5.

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1015
Најновије вести