ФК ВОЖДОВАЦ: "Кад те поразе за столом у мрачној кафани, ти што лопту шутнули нису"

Фудбалски клуб Вождовац огласио се поруком после пораза од ИМТ-а која га је гурнула на претпоследње место суепрлигашке табеле коло пре краја.
s
Фото: ФК Вождовац

У исто време, панчевачки Железничар је победио Нови Пазар 3:1 и престигао "Змајеве". Меч у Панчеву је обележио споран пенал за домаћи тим у 82. минуту који је у корист Железничара досудио Павле Илић при резултату 1:1.

У току вечери Вождовац се огласио, и то није први пут, пошто је поруке сличне садржине клуб са "Крова" слао и претходних недеља, конкретно пре и после меча са Железничаром 7. маја.

"Кажу да треба бити велики и у победи и у поразу… Кад је пораз на терену, спортски и поштен, треба, показујемо то господство већ више од 10 година у највишем рангу српског фудбала" , пише на почетку објаве ФК Вождовац.

"Али шта кажу када те поразе за неким тамо столом у мрачној кафани, ти што лопту ни шутнули нису, али су решили да се играју животима деце и поштених људи. Па још пошаљу оне људе у црном, да ти то и саопште. Не директно у лице, већ онако како једино знају и то код твоје куће, на твом терену. Не боле их сузе тих поштених играча и људи, не боле ни сузе деце на трибинама која се питају ко су чике којима смета најмлађи тим у Европи, најјединственији стадион на свету, лепршава игра, модеран фудбал и здрава средина у којој расту пре свега добри људи, а потом и добри фудбалери, тренери и спортски радници".

У Вождовцу су очигледно свесни да ову битку не могу да добију.

"Не играш њихову игру сине и зато не разумеш, нисмо те тако учили. Доћи ће лепши дани када ће бити поштен поново бити на цени, када ће бити дозвољено победити највеће а фудбал ће бити игра у којој се побеђује на терену у 90 минута игре. А до тада ходај уздигнуте главе, ходај храбро и поносно и све их гледај у очи право јер они тебе не смеју!", порука је Вождовчана.

"Змајеви" ће у последњем колу играти против Радника али ни победа им не гарантује опстанак у лиги.

(Дневник/Б92)

 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1015
Најновије вести