ВУЧИЋ И ТОКАЈЕВ У РАЗГОВОРУ Потенцијали за продубљивање односа

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном с председником Републике Казахстан Касимом Жомартом Токајевим.
1
Фото: Youtube/Printscreen

„Добар разговор са председником Републике Казахстан @tokayev_online о јачању нашег стратешког партнерства и његовој скорој посети, током које ћемо разговарати о даљим правцима развоја сарадње, између осталог из области вештачке интелигенције и дигитализације, као и о другим могућностима и потенцијалима за продубљивање економских односа“, написао је Вучић на свом Инстаграм профилу @buducnostsrbijeav.

Oн је изразио жаљење због тешких поплава које су погодиле Казахстан и понудио да, у оквирима наших могућности, помогнемо у отклањању последица ове природне катастрофе.

Казахстан и Србија већ 27 година имају добре дипломатске, економске и политичке односе.

У Нур Султану је 2011. године отворена Амбасада Републике Србије. Амбасада Републике Казахстан у Републици Србији отворена је 2019. године, што је омогућило да се већ постојећи блиски односи између Казахстана и Србије додатно развију.

Билатерална сарадња се даље одвија у оквиру механизама као што су парламентарне групе пријатељства и сарадње, Међувладина комисија за трговинско-економску сарадњу и Пословни савет „Казахстан-Србија”.

 

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести