Вучић детаљно о сарадњи са Кином ПОТПИСУЈЕМО 29 ДРЖАВНИХ СПОРАЗУМА

Председник Србије Александар Србије захвалио се, након свечаног дочека, грађанима на томе што су у толиком броју дошли да поздраве председника Кине Си Ђинпинга.
1
Фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg

- Рекао сам му да на такву љубав нигде неће наићи као овде. Мислим да је ово историјски значајна посета. Ми данас пишемо историју, икао то можда не изгледа тако. За неколико година сећаћемо се овог дана - истакао је Вучић и додао:

-Председник Си и Кина су за нас много више, они су наши пријатељи. Зато увек кажемо да је Тајван Кина, тако и они подржавају територијални интегритет Србије. Не заборавите да су били са нама и пре 25 година, да су заједно са нама платили високу цену, баш на данашњи дан

Уследио је састанак две делегације.

На састанку је председник Вучић је говорио о сваком сегменту невероватне сарадње са Кином у свакој сфери! Подсетио је на смедеревску железару, рудник Зинђин...

- Ми када имамо проблеме у било којој области због притиска, ми позовемо наше кинеске пријатеље - рекао је председник Србије.

Фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg

- За нас је од огромног значаја и то што је Кина допринела значајном економском развоју Србије - истакао је Вучић.

Навео је да ће бити потписано 29 државних споразума, али и велики број комерцијалних.

Си је рекао да је пријатељство обострано и искрено.

Фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg

- Кинески народ је свестан да нас Срби доживљавају као праве пријатеље. Постоји снажан осећај пријатељства између наше две земље. На мене је ово оставило изузетно дубог утисак - истакао је Си Ђинпинг.

 
EUR/RSD 117.1050
Најновије вести