СВИ ДЕТАЉИ СУТРАШЊЕГ  ДОЧЕКА КИНЕСКОГ ПРЕДСЕДНИКА Делегацију од 400 људи чуваће 3.4000 ПОЛИЦАЈАЦА, СА ГЕНЕКСОВЕ КУЛЕ СПУШТЕНА ОГРОМНА ЗАСТАВА КИНЕ

Председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг, сутра стиже у Београд у дводневну посету, а у току су последње припреме пред долазак једног од највећих светских лидера.
1
Фото: Youtube Printscreen

Познато је Ђинпинг стиже у Србију са делегацијом од око 400 људи, као и да ће кинеског председника чувати чак око 3.400 полицајаца.

Председника Кине дочекаће наши МИГ-ови који ће допратити његов авион од границе до Београда и испратити.

На аеродрому ће Си Ђинпинга дочекати гарда, а током свечаности биће уприличен фолклор уз декорацију са цвећем и великим зидом са поруком кинеском председнику. Дуж пута у Београду постављене су кинеско-српске заставице и исписане поруке на надвожњацима.

Свечани дочек биће организован и испред Палате Србија.

Овом приликом биће потписано и тридесетак споразума.

Током ручка служиће се српска јела и вина, а председник Вучић ће Ђинпингу лично служити српска вина, од пенушавца до дезертног, највећим делом аутохтоне српске сорте вина.

За председника Кине биће уприличен и музички програм, а певаће девојка из Србије песму "Моја домовина и ја" на кинеском док ће хор "Чаролије" песму "Прелепи цвет јасмина" извести, такође, на кинеском.

Програм ће бити завршен песмом "Ово је Србија".

Иначе, Александар Вучић се данас састао са кинеским амбасадором како би обавили последње припреме пред долазак Си Ђинпинга у Београд, уочи доласка председника НР Кине у Србију. Уочи посете председника Кине Си Ђинпинга Србији, Вучић је дао ексклузивни интервју за „High-End Interviews” у Београду.

Каже да памти скоро сваки детаљ посете кинеског председника Си Ђинпинга, који је 2016. боравио у Београду.

- Сећам се ручка. Показао је колико је скроман и од помоћи за Србију- казао је Вучић и подсетио на проблеме железаре "Смедерево".

Тада је Си Ђинпинг обећао да ће решити проблем и то је урадио, каже Вучић.

- Спасао је више од 10.000 радних места - казао је Вучић.

Данас поподне у част високог госта с врха Генексове куле спуштена је огромна застава Кине. Погледајте:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Дневник, Блиц

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести