ПОКРАЈИНСКА СКУПШТИНА У СРЕДУ БИРА ЧЛАНОВЕ ВЛАДЕ, МАНДАТАРКА МАЈА ГОЈКОВИЋ ПОРУЧИЛА: Кључно обележје биће нова капитална улагања

Посланици Скупштине АП Војводине ће на другој седници, која је заказана за сутра, одлучивати о избор покрајинске владе и именовању заменика генералног секретара Скупштине Аутономне покрајине Војводине.
1
Фото: Ф. Бакић

За мандатарку за састав Покрајинске владе предложена је доскорашња министарка културе и некадашња градоначелница Новог Сада Маја Гојковић. Ову oдлуку је саопштио председник СНС Милош Вучевић после седнице Председништзва странке.

Према речима Маје Гојковић кључно обележје нове Покрајинске владе, у наредне четири године, осим континуитета досадашњих развојних пројеката биће и нова капитална улагања, укључујући и јачање фокуса на областима као што су саобраћајна и комунална инфраструктура, заштита животне средине, образовање и култура, социјална заштита и унапређење положаја осетљивих група. Тиме ће Покрајина бити мотор развоја, заједно с републичком Владом и свим другим нивоима власти. 

Маја Гојковић је прва жена која ће бити на челу извршне власти АП Војводине

- У свим предстојећим пројектима Покрајинска влада биће руковођена интересима свих грађана у Војводини, њиховом добробити и просперитетом. Уверена сам да ћемо заједништвом и покретањем свих потенцијала и ресурса дати пун замајац остварењу зацртаних циљева и превазилажењу свих изазова које стоје пред АП Војводином и Србијом - нагласила је Маја Гојковић за „Дневник” након што је предложена за мандатарку. 

Она је истакла да јој је посебно задовољство што ту изузетно одговорну функцију прихвата као прва жена у историји извршне власти АП Војводине, као и да се захваљује досадашњем председнику Покрајинске владе Игору Мировићу на посвећеном раду и видљивим резултатима и помацима у свим облатима друштвеног живота.

Досадашња Покрајинска влада имала је председника и 13 покрајинских секретара од којих четири потпредседника. 

Подсетимо, на првој седници Скупштине АП Војводине у новом сазиву за председника Скупштине изабран је Балинт Јухас (СВМ) и четири потпредседника и то Дамир Зобеница (СНС), Александра Малетић (СНС), Немања Завишић (СНС) и Борис Новаковић (СПС-ЈС). У овом сазиву опозиционе одборничке групе немају потпредседнике јер нису предложиле кандидате.

С. Ковач

 
EUR/RSD 117.1015
Најновије вести