МИНИСТАР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА ИВИЦА ДАЧИЋ ПРЕУЗЕО ДУЖНОСТ ОД ГАШИЋА Ово је поручио грађанима

БЕОГРАД: Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић свечаном примопредајом преузео је данас дужност од досадашњег министра Братислава Гашића.
1
Фото: МУП Србије

Дачић је пожелео грађанима да имају што мање посла са полицијом, а присутним припадницима МУП-а рекао да је његов циљ да МУП буде најбоље министарство у Влади Републике Србије.

„Шта су наши задаци, то знате, да обезбедимо сигурност, безбедност, стабилност земље, да чувамо уставни поредак, беспоштедна борба против криминала, али и све друго што спада у делокруг рада Министарства унутрашњих послова", рекао је Дачић, а саопштио МУП.

Нагласио је да су национални интереси и државни интереси приоритет и у раду МУП-а, без обзира на то што Министарство мора да се бави и свакодневним активностима. 

"Нема јаке државе Србије, без јаке полиције и војске. Ваши успеси ће бити и моји", нагласио је Дачић.

Он је указао и на значај социјално-економског положаја полиције, што ће, такође, бити један од приоритета у раду.

Гашић се захвалио свим припадницима Министарства унутрашњих послова на залагању, посвећености и највишем степену професионализма који су исказали.

 "Без ваших савета, подршке и вашег односа према мени, не бисмо постигли резултате који су сигурно међу најбољима у последњих 20 година", рекао је Гашић, а новопостављеном министру унутрашњих послова пожелео срећан и успешан мандат.

Дачић је уручио Гашићу одличје "Звезда Јакова Ненадовића" за изузетан допринос и постигнуте резултате у области унутрашњих послова, одбране и безбедности.

"Када добијамо ордене у цркви, кажу – достојан. Ви као колегијум сте најмеродавнији да кажете да ли сам ја достојан овог одличја", поручио је Гашић доскорашњим сарадницима.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести