(ФОТО, ВИДЕО) ОВО ЈЕ КАБИНЕТ МАЈЕ ГОЈКОВИЋ; Изгласани и положили заклетву, има и изненађења; ОВА ПОЗНАТА ПОЛИТИЧАРКА БИЋЕ ПОТПРЕДСЕДНИЦА

Посланици Скупштине АП Војводине изабрали су нову Покрајинску владу, чија ће председница бити Маја Гојковић. Председница и нови чланови Покрајјинске владе положили су заклетву.
р
Фото: Screenshot RTV

Маја Гојковић се обратила посланицима и захвалила им се што су новој Покрајинској влади исказали поверење.

„Привилегија је бити политичар у Србији и чути како дискутују представници грађана Војводине и дају осврт свега што је урађено у претходних осам година. Свака критика на мој рачун постаје само честица у историји овог здања. Ово је велика обавеза одговорност и привилегија је бити први међу једнакима”, казала је Гојковић.

Она је додала да ће њен мото бити заједништво и мото Покрајинске владе у овом мандату.

„Циљ је да грађани схвате да се сви пројекти раде зарад бољег живота“, поручилаје Маја Гојковић.

У експозеу се осврнула на све области друштва као и на наставак великих пројеката које су започети, али и будућа улагања, ставивши акценат на план развоја Војводине до 2030. године.

У експозеу током скупштинске седнице прочитача је и чланове будуће Покрајинске владе.

Када је реч о саставу Владе, потпредседник Владе и секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство ће бити Владимир Галић, потпредседник и секретар за здравство др Милан Попов, потпредседник покрајинске Владе и секретар за образовање прописе и управу и националне мањине Роберт Отот, потпредседник покрајинске владе Сандра Божић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић, секретар за омладину и спорт Дане Баста, секретар за културу јавно информисање и односе са верским заједницама Александра Ћирић Бошковић, секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Бојан Бранковић, секретар за урбанизам и заштиту животне средине Немања Ерцег, секретар за високо образовање и научно истраживачку делатност проф. др Бранко Маркоски, секретар за привреду туризам др Ненад Иванишевић, секретар за социјалну политику демографију и равноправност полова Предраг Вулетић, а секретар за финансије Смиљка Јовановић.

Фото: Screenshot RTV

"Главно обележје нове покрајинске владе ће бити равнотежа две ствари, континуитета развојних пројеката и фокуса на саобраћај, комуналне инфраструктуре, културу и социјалну заштиту. Тиме ће Војводина наставити да буде мотор развоја свих нивоа власти у нашој земљи", казала је Гојковић подносећи експозе. Она је рекла да јој је посебно задовољство што је прва жена у историји извршне власти АП Војводине.

"Ово је резултат посвећеног рада, независно од родне, националне, верске и било које друге припадности", рекла је Гојковић. Она је додала и да ће покрајина наставити да иде у корак са временом, али и да поштује традиционалне вредности. "Желим да нагласим да ћемо наставити да у пуној мери афирмишемо да је Србија једна и јединствена и да Војводина буде њен део на који ће Србија бити поносна", рекла је Гојковић.

Фото: Screenshot RTV

Бранислав Ристивојевић из Нове демократске странке Србије најавио је да део опозиције неће присуствовати седници јер нису на време обавештени о персоналним решењима. Замолили смо да буде одложена скупштина, да добијемо још 24 сата да изучимо имена, али је на колегијуму тај предлог одбијен.

На претходној седници покрајинске Скупштине изабран је председник Скупштине Балинт Јухас и четири потпредседника и то Дамир Зобеница (СНС), Александра Малетић (СНС), Немања Завишић (СНС) и Борис Новаковић (СПС-ЈС).

Фото: Дневник (В. Фифа)
Фото: Дневник (В. Фифа)
Фото: Дневник (В. Фифа)
Фото: Дневник (В. Фифа)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести