ЗАВРШЕН ПРОТЕСТ ОПОЗИЦИЈЕ ИЗПРЕД РИК-а, „Србија против насиља” тражи поништавање избора на свим нивоима, студенти прете блокадама

БЕОГРАД: Протест присталица коалиције „Србија против насиља” испред просторија Републичке изборне комисије завршен је вечерас, а представници коалиције најавили су да ће тражити поништавање избора на свим нивоима.
1
Фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Током протеста саобраћај у Улици краља Милана био је обустављен, а скуп је протекао без инцидената.

Један од лидера коалиције Мирослав Алексић рекао је да у 20.00 часова истиче рок за приговоре који се подносе Републичкој, Градској, локалним и Покрајинској изборној комисији и да ће њихови правници у овим телима предати, пре свега РИК-у, захтев за поништавање избора на свим нивоима.

Алексић је рекао да ће употребити сва демократска правна средства како би се изборили са, како тврди, „изборном крађом” и „сачували достојанство и гласове грађана Србије”.

Представници студената рекли су да ће од Министарства државне управе и локалне самоуправе тражити да се отворе бирачки спискови, а да ће уколико то не буде испуњено до понедељка блокирати неке тачке у Београду.

Вечерашњем скупу присуствовали су представници коалиције „Србија против насиља” Владимир Обрадовић, Срђан Миливојевић, Радомир Лазовић, Роберт Козма, Здравко Понош, Александар Јовановић Ћута, Павле Грбовић, Зоран Лутовац и други.

Фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Протест је први пут одржан у понедељак када су Тепић и Алексић ушли у просторије РИК-а где су предали захтеве и приговоре на изборни процес.

Тепић је тада почела штрајк глађу, који ће, како је рекла, наставити до испуњења захтева.

Председник Републичке изборне комисије Владимир Обрадовић рекао је раније данас на седници РИК-а да то тело није надлежно нити може да поступа по захтеву који му је коалиција „Србија против насиља” доставила за расписивање и спровођење нових избора за одборнике Скупштине града Београда.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести