ЗАМЕНИК ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈЕ ОТКРИО Ево колико је људи ухапшено током хаоса у Београду

Помоћник директора београдске полиције Драган Васиљевић казао је да је током ноћи процесуирано око 38 особа за које се сумња да су учествовале у нередима.
2
Фото: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Васиљевић је у разговору за ТВ Прва навео да се и даље ради на идентификацији и проналажењу лица која су учествовала у нападу на београдску скупштину.

"Учесници окупљања (у недељу) око 18.50 сати су кренули према простору платоа испред зграде Скупштине града и ту су већ око 18.55 сати покушали да насилно уђу у наведени објекат... Грађани који су учествовали у протестима оставили су поломљена стакла, поломљена врата, полупане прозоре, повређене полицијске службенике, директним нападом на државну институцију... Ми не можемо уништавати државну имовину под било којим изговором. Покушали су да насилно уђу на врата Скупштине града, видели су да су врата затворена, да им неће бити омогућен улазак у Скупштину грађа, те су употребљавали каменице, дрвене палице, мотке, бакље, поломили су прозоре и видели су иза прозора припаднике полиције. Тај напад је напад на полицију, не само на објекат... Када нису могли да уђу на та главна врата, они су у круг објекта поломили сва стакла која су могла да поломе", казао је Васиљевић.

Он је објаснио да су полицајци гађани каменицама.

"То су камене коцке које су кило, кило и по тежине. Та коцка ако погоди, не дај Боже, некога у главу, ако нема потребну заштитну опрему, тешко ће и преживети. То су коцке које се иначе користе да се асфалт прави", додао је он.

Како је истакао, поилиција је била "крајње суздржана"

"Припадници Министарства унутрашњих послова скоро три пуна сата су трпели различите нападе... Они су крајње професионално и законито урадили свој део посла. Најбоље смо то видели када је полиција кренула у интервенцију где су се они (демонстранти) нашли. Полиција није имала потребе да употребљава било које средство принуде", казао је Васиљевић и навео да је "самим појављивањем Жандармерије, тих лица више није било испред платоа Скупштине града", објаснио је помоћник директора полиције.

Васиљевић је навео да је повређено осам припадника полиције, међу којима су они који су тешко повређени. Он је објаснио да ће данас један од њих бити оперисан.

Б92

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести