(ФОТО) ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ИЗГЛЕДА СКУПШТИНА БЕОГРАДА после покушаја насиљног упада присталица СПН; Ево шта је поручио Шапић

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић оценио је да напад на Скупштину града није само дивљаштина већ нешто што могу да ураде само људи без икакве свести и одговорности, пише Телеграф.
1
Фото: Dnevnik.rs

Он је рано јутрос обишао здање Старог двора, где се налази градска скупштина, и том приликом показао колика је штета нанета.

– Имали сте прилику да видите на шта личи Стари двор, здање под заштитом, грађено 1881. године, а салон је из 19. века са оригиналним намештајем и на њему је штета ненадокнадива. Упасти на овај начин у институцију државе и покушати да се дође до било каквог циља доказује да оно што сам говорио пре пет дана није био никакав мој хир нити покушај политичког маркетинга. Рекао сам да будемо ли дозволили да се насиљем и рушењем државе боримо за политичке циљеве врло брзо нећемо имати државу.

Фото: Beoinfo/Studio Mix/Miodrag Todorović

Изразио је велику захвалност полицији која је, како је навео, одреаговала на најтолерантнији могући начин, неколико пута упозоравала, а као епилог тога јесте и да су два полицајца тешко повређена.

Фото: Beoinfo/Studio Mix/Miodrag Todorović

– Желим још једном да апелујем да ако се не дозовемо у памет после ће нам бити касно, да они који нападају ће наићи на оне који се бране и то ће бити почетак грађанског рата. То је последње што нам треба. Надам се да је ово последња епизода ове врсте јер ако тако не буде свима нам се црно пише и биће неважно ко је на власти. Изборна воља се показује на изборима, а у институције се улази законским путем а не на овај начин – истакао је Шапић.

Фото: Beoinfo/Studio Mix/Miodrag Todorović

Telegraf

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести