СЕДМИ ПРОТЕСТ КОАЛИЦИЈЕ СПН Део опозиције затражио „освојену победу“ на изборима у Београду

БЕОГРАД: Присталице коалиције "Србија против насиља" (СПН) окупиле су се вечерас поново испред зграде Републичке изборне комисије (РИК), а саобраћај у Улици краља Милана је блокиран.
д
Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

Представници коалиције СПН обратили су се испред протсторија РИК-а са импровизоване бине и поновили захтеве за поништавањем избора на свим нивоима и за ревидирање бирачких спискова.

Они су рекли и да су дошли да траже "освојену победу" на београдским изборима и да неће дозволити, како кажу, "крађу гласова".

На скупу су представници коалиције СПН Срђан Миливојевић, Мариника Телић, Мирослав Алексић, Радомир Лазовић, Борко Стефановић, Александар Јовановић, Владимир Обрадовић, Јанко Веселиновић, Павле Грбовић и други.

Протест је први пут одржан у понедељак.

Тепић је тада почела штрајк глађу, а у том виду  протеста придружили су јој се, како је речено, народне посланице Јелена Милошевић, Данијела Грујић, професор права Јанко Веселиновић, председник Синдиката Слога Жељко Веселиновић као и Бранко Миљуш и Душан Никезић.

Јуче је одржана седница РИК-а на којој је председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић рекао да РИК не може расписивати нове изборе у Београду.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести