ПРОТЕСТ ПРИСТАЛИЦА СПН ИСПРЕД РИК Окупљени кренули у шетњу до Цркве Светог Марка

БЕОГРАД: Присталице коалиције "Србија против насиља"(СПН) окупиле су се вечерас испред седишта Републичке изборне комисије (РИК) због, како сматрају, нерегуларности на децембарским изборима и да би обележили шесту годишњицу убиства председника Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливера Ивановића.
d
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Саобраћај у улици Краља Милана, Ресавској и Кнеза Милоша је блокиран.

На скупу испред РИК-а је још једном истакнут захтев да буду поништени децембарски избори на свим нивоима и расписани нови у, како су навели, фер и поштеним условима.

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић саопштила је окупљеним грађанима да ће Европски парламент сутра расправљати о изборима у Србији.

"За то смо се и борили", рекла је она и додала да је друга вест да ће, како тврди, Европски парламент за две недеље донети Резолуцију о изборима у Србији и да ће се то догодити пре конституисања Скупштине Србије и формирања београдске власти.

Организатори су позвали окупљене да крену у шетњу до Цркве Светог Марка где ће упалити свеће за Ивановића.

Протесту присуствују представници коалиције СПН Мирослав Алексић, Срђан Миливојевић, Мариника Тепић, Зоран Лутовац, Здравко Понош, Јанко Веселиновић, Павле Грбовић, Милош Парандиловић, Зоран Лутовац, Драгана Ракић, Биљана Ђорђевић, Владимир Обрадовић, Ђорђе Павићевић.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести