ОВАЈ ЧОВЕК је идол Веселиновићу и Лазовићу ЦРВЕНИ ДЕНИ је икона модерне европске либералне левице

Црвени Дени политички је узор Веселиновића и Лазовића, али и осталих домаћих политичара који сарађују заједно с њима у оквиру листе "Насиљем против Србије".
d
Фото: Printscreen Telegram/Istočna budućnost

Француско-немачки политичар Данијел Кон Бендит, познат као организатор демонстрација у Паризу 1968. године имао је надимак Црвени Дени.

Нешто касније, након тих демонстрација, Дени је постао утицајан леволиберални политичар, вишедеценијски посланик у Европском парламенту, где је био копредседник парламентарне коалиције "Зелених" и Европске слободарске алијансе.

Овај човек представља икону модерне европске либералне левице. Оно што је шокирало многе јесте оно што је Црвени Дени написао у аутобиографији "Велики базар" из 1975. године.

- Знате, дечија сексуалност је фантастична ствар. Морате бити искрени и поштени. Са веома малом децом, то није исто као са оном старом од четири до шест година. Када мала, петогодишња девојчица почне да се свлачи, то је фантастично, јер је игра. То је невероватно еротична игра, пише он у својој аутобиографији.

24 седам

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести