ОДРЖАН НОВИ ПРОТЕСТ СПН ИСПРЕД РИК-а Рок за поништавање избора по захтеву опозиције истиче у суботу

БЕОГРАД: Коалиција "Србија против насиља" (СПН) организовала је вечерас још један протест испред зграде Републичке изборне комисије (РИК), коме је присуствовало неколико десетина присталица, а саобраћај у Улици краља Милана био је за то време заустављен.
д
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Представник коалиције СПН Мирослав Алексић рекао је да ће чекати став Републичке и Градске изборне комисије по питању њихових захтева да се пониште избори на свим нивоима, а да сутра истиче рок за изјашњавање.

Он је изнео тврдњу и да је посматрачка мисија ЦРТЕ навела доказе о крађи гласова на изборима, због чега би, како је рекао, требало да  одговарају сви они који су "у тој крађи учествовали" између осталог и надлежни из Министарства унутрашњих послова и Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Алексић је рекао и да ће правници коалиције СПН наставити да врше увид у бирачки материјал који су започели синоћ.

На скупу су били представници коалиције "Србија против насиља" Драган Ђилас, Здравко Понош, Павле Грбовић, Александар Јовановић Ћута, Мирослав Алексић, Мариника Тепић, Владимир Обрадовић, Борко Стефановић.

Протест је први пут одржан у понедељак када су Тепић и Алексић ушли у просторије РИК-а где су предали захтеве и приговоре на изборни процес.

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Тепић је тада почела штрајк глађу, који ће, како је рекла, наставити до испуњења захтева, а од синоћ су се, у том виду протеста, придружиле и две народне посланице, Јелена Милошевић из Ниша и Данијела Грујић из Новог Сада.

Представници коалиције траже поништавање избора на свим нивоима, као и ажурирање бирачких спискова.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести