НЕЗАДОВОЉНА ОПОЗИЦИЈА МОЖЕ ДА ПРЕГЛЕДА ГЛАСАЧКЕ ЛИСТИЋЕ СПН: Одобрен нам је увид у бирачки материјал вечерас од 20 сати

БЕОГРАД: Присталице коалиције "Србија против насиља" (СПН) окупиле су се и вечерас око 18 сати испред зграде Републичке изборне комисије (РИК), али у мањем броју него претходних дана, а саобраћај у Улици краља Милана је заустављен.
izbori glasacka kutija glasanje, Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Један од носилаца листе Мирослав Алексић саопштио је да им је одобрен захтев за увид у изборни материјал у Градској и Републичкој изборној комисији, вечерас од 20 сати и да ће три њихова представника извршити увид у бирачки материјал са бирачких места.

Он је рекао да рок за испуњење захтева да се пониште избори на свим нивоима истиче у суботу, односно да комисије до тада треба да донесу одлуке о приговорима и жалбама које су упутили правници ове коалиције, који седе у РИК-у и ГИК-у.

Рекао је да су данас имали састанак и са коалицијом НАДА и да они подржавају став о поништавању избора на свим нивоима.

Како је саопштено, једној од носилаца листе "Србија против насиља" Мариники Тепић, у штрајку глађу од вечерас придружиће се и две народне посланице, Јелена Милошевић из Ниша и Данијела Грујић из Новог Сада.

Скупу присуствују представници коалиције "Србија против насиља" Радомир Лазовић, Павле Грбовић, Здравко Понош, Александар Јовановић Ћута, Срђан Миливојевић, Владимир Обрадовић, Добрица Веселиновић, Борко Стефановић, Ђорђе Павићевић.

Протест је први пут одржан у понедељак када су Тепић и Алексић ушли у просторије РИК-а где су предали захтеве и приговоре на изборни процес.

Тепић је тада почела штрајк глађу, који ће, како је рекла, наставити до испуњења захтева.

Представници студената рекли су јуче да ће од Министарства државне управе и локалне самоуправе тражити да се отворе бирачки спискови, а да ће уколико то не буде испуњено до понедељка, блокирати неке тачке у Београду.

Председник РИК-а Владимир Димитријевић рекао је раније да то тело није надлежно, нити може да поступа по захтеву који му је коалиција "Србија против насиља" доставила за расписивање и спровођење нових избора за одборнике Скупштине града Београда.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести