ИСТОРИЈСКИ РЕКОРД Формирали власт у својој општини за само пет дана, ЉИЖАНИ ВЕЋ САДА ЗНАЈУ КО ЋЕ БИТИ НА ЧЕЛУ ОПШТИНЕ

ЉИГ: Након само пет дана од одржаних парламентарних и локалних избора, формирана је нова власт у општини Љиг, коју ће чинити Српска напредна странка која је освојила девет мандата, Социјалистичка партија Србија са два и Група грађана „Одлучно за општину Љиг” која је на изборима освојила такође два мандата.
д
Фото: РИНА

- У опозицији ће остати ГГ „Љиг против насиља” (5 мандата), ГГ „Домаћински одјек Љиг” (4 мандата) и Заветници који су освојили један мандата. Локални парламент чини 23 одборника, а владајућу већину чиниће 13 одборника што је довољно за формирање власти - потврдјено је за агенцију РИНА.

Опозиција подигла хајку на друштвеним мрежама и заказала протесте.

Група грађана „Љиг против насиља”, заједно са ГГ „Домаћински одјек Љиг” и Заветницима заказала је за вечерас протесте незадовољна како је формирана већина, а против два одборника ГГ „Одлучно за општину Љиг” који су постигли договор са напредњацима подигнута је хајку на друштвеним мрежама. Двојици одборника упућују се и претње да ће им отићи пред кућу. Тако да је ситуација дошла до апсурда, да опозиција протествује против опозиције, а ГГ „Љиг против насиља” прети насиљем.

Општинска изборна комисија за данас у 14.00 часова заказала је конференцију за штампу на којој ће бити и званично саопштени резултати избора. Нико од поменутих учесника није имао примедбе а Изборној комисији није уложена ни једна жалба.

Текст и фото: РИНА

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести