ИСПРЕД РИК-А ОДРЖАН ШЕСТИ ПРОТЕСТ КОАЛИЦИЈЕ СПН Опозиција не одустаје од поништења избора и ажурирања бирачких спискова

БЕОГРАД: Коалиција "Србија против насиља" (СПН) одржала је вечерас још један протест испред зграде Републичке изборне комисије (РИК), а саобраћај у Улици краља Милана био је за то време заустављен.
d
Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

Представници коалиције СПН обратили су се испред РИК-а и истакли да неће одустати од својих захтева да се пониште избори на свим нивоима и ажурирају бирачки спискови, као и да ће наставити да, како кажу, бране изборну вољу грађана.

На скупу су били представници коалиције СПН Драган Ђилас, Јанко Веселиновић, Мирослав Алексић, Борко Стефановић, Мариника Тепић, Мила Поповић, Владимир Обрадовић, Драгана Ракић.

У исто време одржана је и седница РИК-а на којој је председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић рекао да РИК не може расписивати нове изборе у Београду.

"У више наврата сам појашњавао да РИК не може, ни на који начин, да буде укључена у спровођење актуелног изборног поступка у Београду, а још мање да утиче на расписивање нових избора", рекао је Димитријевић током седнице РИК, на којој се расправљало о захтеву коалиције "Србија против насиља" за расписивањем и спровођењем нових избора за Скупштину Града Београда.

Протест је први пут одржан у понедељак када су Тепић и Алексић ушли у просторије РИК-а где су предали захтеве и приговоре на изборни процес.

Тепић је тада почела штрајк глађу, који ће, како је рекла, наставити до испуњења захтева, а у том виду протеста, придружиле су јој се и две народне посланице, Јелена Милошевић из Ниша и Данијела Грујић из Новог Сада, као и професор права Јанко Веселиновић и председник Синдиката Слога Жељко Веселиновић.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести