ЂИЛАСОВ МЕХАНИЗАМ ЈЕ СУРОВ - или си његов поданик или те нема!

Механизам деловања Драгана Ђиласа у пракси нуди три опције. Свака странка може да буде послушни део коалиције.
dragan djilas YT
Фото: Youtube/ Euronews Serbia

Ако то одбије, биће разбијена и уништена. А ако то Ђиласу не пође за руком, он и Шолакови медији ће је прогласити за Вучићеве сараднике. Слично је и са политичарима. Ако ниси Ђиласов поданик, бићеш проглашен за Вучићевог човека

Драган Ђилас очигледно нема никакву намеру да зауздава своје ауторитарне особине, које су га и довеле на позицију неприкосновеног газде у коалицији Србија против насиља. Свако одступање сарадника од његове воље сурово се политички кажњава, јер је он за себе наменио улогу јединог који контролише и одлучује унутар опозиције. На делу је поново Ђиласов модус операнди којим уклања и најмању препреку на путу доласка на власт.

Ђиласова мета овога пута су лидер Демократске странке Зоран Лутовац и председник странке Заједно Небојша Зеленовић због њиховог јавног опирања да се прихвате посланички мандати и заговарања бојкота конститутивне седнице Скупштине Србије. То је био окидач да Ђилас покрене своју разрађену машинерију гушења другачијег мишљења. Методе су толико бескрупулозне да се по његовом диктату доносе одлуке у другим странкама. То је било видљиво и овог викенда, кад је Лутовац умало смењен с места шефа ДС само зато што није беспоговорно послушао наредбу Ђиласа, који је и на овај начин ставио до знања свим својим садашњим саборцима да освојени мандати нису њихови, већ његови.

Фото: Youtube Printscreen

А један од последњих који се опасно замерио Ђиласовом табору је и Саво Манојловић из удружења Крени-промени. Он је готово преко ноћи од саборца за друштвене промене постао омражена фигура која се усудила да јавно критикује постизборну тактику опозиције. Мариника Тепић иступила је као најоданији Ђиласов сарадник, добила простор у Шолаковим медијима и упутила низ увреда на Манојловићев рачун.

24 седам

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести