Боцан-Харченко каже да су протести у Србији по методу мајданске револуције: Вучић има непобитне информације да Запад подстиче протесте

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић има непобитне информације о томе да Запад подстиче протесте у земљи, изјавио је данас руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко.
2
Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

'"Опозиција је почела протесте, које се подстичу и подржавају споља. О томе је Вучић говорио, не могу да улазим у детаље, јер је то поверљива информација. Али он има непобитне доказе да хушкање и подршка долазе са Запада'', рекао је, после састанка са Вучићем, Боцан-Харченко за телевизију ''Русија 24'', а преносе РИА новости.

Он је истакао да се протести у Србији организују и спроводе по принципима и технологијама ''мајданске револуције'', да ''Запад намерава да доведе опозиционе снаге на власт у земљи'', али је нагласио да ''никакви циљеви или мајданске шеме'' неће проћи.

''Сва незадовољства и покушаји да се уздрма Вучићева власт су, пре свега, везани за његов чврст став о непоштовању антируских санкција'', оценио је Боцан-Харченко.

Истакао је да се на данашњем састанку са Вучићем говорило, не само о протестима опозиције у Београду, већ и о билатералној сарадњи Русије и Србије.

''Разговор о перспективи развоја односа између земаља показује да српски лидер и у садашњој ситуацији гледа у будућност'', рекао је руски амбасадор.

Вучић је после састанка навео да су Боцан-Харченко и он разменили мишљења и о билатералним односима, ситуацији у региону и актуелним геополитичким дешавањима.

"Пренео сам амбасадору жељу да наша два народа дочекају наступајуће празнике и Нову годину у миру и благостању", навео је Вучић.

Раније данас портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова оценила да ''колективни Запад'' помоћу ''техника мајдана'' покушава да дестабилизује ситуацију у Србији.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести