24СЕДАМ СЕ ОГЛАСИО: Ђиласова брутална кампања дезинформисања

Откако се појавио на политичкој сцени Драган Ђилас се константно служи лажима. Кроз целу, неславну политичку каријеру, једино је остао веран и доследан сопственом интересу и џепу, каже редакција 24седам.
1
Фото: Youtube Printscreen

"Његов модус операнди је одувек био, а и остао је обмањивање грађана Србије. Навикао је да лаже, па бисмо се зачудили кад би тај човек изговорио нешто истинито. Уосталом шта рећи о човеку који чак и када плаче, лажно плаче", поручује се у тексту који је потписала редакција 24седам.

"Ђиласу није пало на ум, после масакра у Прагу, граду у коме је Ђилас провео део живота и за који је везан бизнисом, предложи Чесима да формирају покрет Чешка против насиља, али јесте у Србији лицемерно форсирао тезу да су држава и власт криви за трагедију у Рибникару. Злоупотребљавајући трагедију, брутално је обмањивао све грађане Србије", кажу у тексту аутори.

"Како су се ближили избори, знајући да на њима нема никакве шансе, јер га народ не жели, Ђилас је прво убеђивао лажима грађане да опозиција сигурно добија изборе, а поготово Београд, али пошто је знао и сам да су то лажи, припремао је алиби за изборни дебакл на свим нивоима, тиме што је обмањивао јавност да се припрема наводна велика изборна крађа", рекли су на сајту 24седам.

"Када су избори окончани, није се помирио са поразом, па уместо да спортски пружи руку и призна пораз, научи нешто из изборног циклуса и окрене се раду и развоју своје странке, како би можда некада у будућности кориговао свој рад и победио некад на неким изборима, Ђилас се определио за нове лажи, тврдивши како за пораз није одговоран он и то што га грађани не желе, већ је то објаснио измишљеном изборном крађом. Лаж о 40.000 гласача из Републике Српске који су наводно прекројили изборну вољу Београђана, веома је брзо и лако раскринкана, ако је ико иоле озбиљан  имогао да поверује у њу. Свакоме је јасно да толики број људи са тог подручја, није никако могао да дође у изборном дану и да гласа а да то остане непримећено, а број укупних прелазака на граничним прелаизма за тај дан додатно је демантовао Ђиласове научнофантастичне тврдње", поручили су из редакције 24седам.

"Након конференције за новинаре на којој је Ђилас изборни дебакл покушао да оправда тврдњама да су гласали "фантомски" бирачи. На основу јавно доступних информација,  утврђено је да је на наведеној адреси уписано четворо држављана турског порекла који су добили српско држављансто у периоду пре 2012. године, дакле управо за време док је Ђилас био власт. Осим што је масно слагао о фантомима на адреси Гаврила Принципа, исто је урадио и када је у питању адреса Др Суботича, при чему је увредио људе који деценијама живе ту, некима су и родитељи живели на тој адреси. Очајнички покушај самозваног лидера опозиције Драгана Ђиласа да изборни дебакл представи као последицу махинација са бирачким списковима и такозваним фантомским бирачима рушио се као кула од карата, а нови ударац је био када је раскринкана лаж тајкуна у случају ,, водовод и канализација'', кажу у саопштењу.

"Ђилас је, наиме, на конференцији за новинаре коју су пратили сви тајкунски медији, између осталог саопштио да је на адреси Београдског водовода и канализације у Улици Кнеза Милоша 27 пријављено 211 ("фантомских") бирача. Како наводи  в.д. начелника управе градске општине Врачар Гордана Баста, све Ђиласове тврдње су напросто лаж, пошто на адреси Кнеза Милоша 27 није уписан ниједан бирач, каже редакција 24седам. На адреси Мутапова 1 и 3 не постоје кућни бројеви, и такође, нема уписаних бирача. Када је реч о Улици Кнеза Страцимира 39, уписано је укупно 11 бирача и то: 1 бирач који је уписан 1983. године, 1 бирач годину дана касније, 3 бирача уписана 1990, 1 бирач уписан 2000, 1 бирач уписан 2002, 3 бирача уписана 2010 и 1 бирач уписан 2012. године. Слична ситуација је и са адресом Генерала Хорватовића 11, где има 14 уписаних бирача.

Последњу у низу измишљотина о наводној крађи избора и фантомским бирачима увезеним из Републике Српске, Ђилас је обелоданио на конференцији за медије рекавши да је СНС пријавила 13 људи на адреси на којој се налази телефонска централа. Као доказ за своје тврдње, Ђилас је показао слику телефонске централе, на адреси Ауто-пут за Загреб 24ц, која по изгледу подсећа на малу кућу. Међутим, оно што је лидер прозападне опозиције прећутао новинарима, јесте чињеница да поменута адреса не обухвата само телефонску централу, већ и куће које се налазе непосредно поред ње или у њеној околини", каже се у тексту објављеном на сајту 24седам.

"Људи који живе на адреси  Ауто-пут за Загреб 24ц су листом демантовали Ђиласове тврдње. На  адреси, Ауто пут за Загреб 24ц, у Бирачком списку има пријављено 12 пунолетних суграђана. Петоро њих је пријављено пре формирања Јединственог бирачког списка, 2012. године. Године 2015. једна особа је уписана, после две-три године још две особе, остале четири су уписане по основу стицања пунолетства. Ниједно лице није уписано у Бирачки списак 2023. године. Последњи унос где долази до промене и уписа јесте једно дете које постаје пунолетно, 2022. године" наводи редакција 24седам.

"Никола Лакић, један од осведочених присталица опозиције, прогласио је српског патриоту ирачког порекла Алауиа Ал Хакана за "фантомског" бирача, пишу. АлауиаАл Хакан се одмах огласио и објаснио да му се овако нешто догодило  први пут у животу.

- Ја сам Србин ирачког порекла, живим, радим и студирам у Београду, где сам провео велику већину живота. Сматрам да је на овај начин покушао да ми повреди углед и част и то на националној, етничкој, расној, а можда и религијској основи. Моје се име и презиме сад провлачи по друштвеним мрежама, односно презиме мог брата и сестре, супруге и родитеља, који  су заједно са мном, а немају никакве везе нити са дотичним, нити са изборима" - навео је Алауи, а преноси у тексту редакција 24седам.

24седам

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести