24СЕДАМ: Кад изнервираш Хрвате, значи да радиш праву ствар

Регионом је одјекнула ужасна вест - да су на  манифестацији одржаној јуче у Каштелима, у Хрватској,  учесници маскенбала после дефилеа спалили лутке са ликовима председника Србије и Русије Александра Вучића и Владимира Путина.
v

Вест јесте ужасна, али није нарочито изненађујућа обзиром на то да смо навикли на, готово свакодневне, изливе мржње из ,,лијепе њихове''.

Новина је бизарност, монструозност и окрутност овог квазиперформанса, тим пре што је у питању карневал и манифестација у којој су учествовали обични мештани, па чак и деца.

Коме и зашто сметају Вучић и Путин?

То показује само колико је хрватско друштво свеобухватно прожето мржњом према свему српском, а у ширем смислу и према свему православном, па није нимало случајно што се уз Александра Вучића на мети мрзитеља нашао и Владимир Путин.

 

Такође је скандалозна и реакција хрватских медија, који су малтене ликовали над оваквим ужасним гестом и који у свему томе не виде, ама баш ништа спорно. Када говоримо о реакцији хрватских медија, мислимо и на оне који имају имиџ наводно умерених, левих, медија који су тамо често на мети оних других, проусташких.

24 седам

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести