ДАЧИЋ СА КОЛЕГОМ ИЗ СОМАЛИЈЕ Поновљено међусобно поштовање територијалног интегритета

ДАР ЕС САЛАМ: Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се у Танзанији са министром иностраних послова Сомалије Ахмедом Моалијем Фикхијем,
s
Фото: Youtube printscreen/ Euronews Serbia

У разговору је изражена обострана спремност за обнову традиционално пријатељских односа две земље који датирају још из времена блиске сарадње у оквиру Покрета несврстаних и поновљени су ставови о међусобном поштовању територијалног интегритета и суверенитета.

Обострано је истакнута потреба за разменом посета на високом и највишем нивоу између две земље, саопштило је данас Министарство спољних послова. Дачић је поручио да је Србија спремна да интензивира сарадњу у области образовања и културе, те да ће настојати да у наредном периоду омогући већи број стипендија за студенте из Сомалије у оквиру програма „Свет у Србији“. Шеф дипломатије пренео је позив председника Србије Александра Вучића председнику Сомалије да посети Србију, а позвао је у посету и свог колегу министра Фикхија.

Састанку су присуствовали чланови српске делегације министар спољне и унутрашње трговине Томислав Момировић и народни посланик Владимир Орлић. Дачић је у Танзанији боравио поводом обележавања 60. годишњице уједињења Тангањике и Занзибара, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести