Пропаганда америчке агенције ПРОТИВ ВУЧИЋА И ОРБАНА Смета им долазак Сија у Србију и Мађарску, али не и у Француску

Америчка агенција Асошијејтед прес објавила је скандалозан текст о посети кинеског председника Си Ђинпинга Београду и Будимпешти, док су потпуно пребебрегнули да је Си посетио и Француску и њеног председника Емануела Макрона, наводи се на порталу 24. седам.
a
Фото: Youtube Printscreen

Тако су лидере Србије и Мађарске, Александра Вучића и Виктора Орбана назвали "аутократама који развијају црвени тепих за Сија", потпуно игнорисавши француског председника Емануела Макрона, кога нису ни споменули, а који је први примио Си Ђинпинга.

Да лицемерје буде потпуно, слике које су објавили су управо из Париза, где је Макрон развио црвени тепих за Сија.

- Аутократски лидери Мађарске и Србије ће поставити црвени тепих за кинеског председника Сија током турнеје по Европи - наводи се у наслову срамотног и тенденциозног извештаја америчке агенције АП.

- Кинески лидер Си Ђинпинг провешćе највеćи део своје петодневне турнеје по Европи ове недеље у две мале земље на источној половини континента, региону који је Пекинг користио као упориште за своје све веćе економске амбиције у Европа. Након заустављања у Паризу у понедељак како би започео своје прво европско путовање у последњих пет година, Си ćе затим отпутовати у Мађарску и Србију, две нације са аутократским лидерима за које се сматра да су пријатељски настројене према Кини и блиске руском председнику Владимиру Путину - наводи АП.

Свесно заборављају да је Си прво отишао у Париз, где је дочекан уз све државничке почасти, но за то се из АП-а праве слепи. 

Вучића и Орбана у чијим земљама опозиција слободно протестује називају аутократама, док је Макрон, који сурово сузбија сваки покушај политичких демонстрација у Француској, за њих демократа. Толико о тешком лицемерју и двоструким стандардима америчке агенције.

24.седам

 
EUR/RSD 117.1015
Најновије вести