Обогатите свој посни јеловник сјаним рецептом за посну питу од готових кора. Надев је другачији од оног на који смо навикли, јер се прави од соје.
У надев иду празилук и црни лук, а сигурни смо да ће вам се укус допасти.
Састојци:
- 150 г соје у љуспицама
- 1 паковање кора за питу
- 3 струка празилука
- 3 главице црног лука
- со по укусу
- бибер по укусу
- 100 мл уља
- 100 мл воде
Припрема:
Најпре потопите соју у врелу воду и оставите да одстоји око 12-15 минута.
За то време, исецкајте празилук и црни лук, па их пропржите на мало уља док не омекшају.
Додајте оцеђену соју и пржите још који минут. Додајте со и бибер по укусу.
Три коре ставите у подмазан плех, попрскајте мешавином уља и воде, па поређајте по 2-3 кашика фила. Радите тако до утрошка материјала. Последњи слој посне пите треба да буде кора и њу попрскајте.
Пеците посну питу на 180°Ц док не порумени.
Информер.рс/ Дневник