ПОСНА ПИТА СА ПРАЗИЛУКОМ Припрема брза и једноставна, а укус - прсте да полижеш

Пита са сојом, празилуком и црним луком одличан је предлог за време поста.
б
Фото: Pixabay.com/ Freepik.com/ Dnevnik.rs

Обогатите свој посни јеловник сјаним рецептом за посну питу од готових кора. Надев је другачији од оног на који смо навикли, јер се прави од соје.

У надев иду празилук и црни лук, а сигурни смо да ће вам се укус допасти.

Састојци:

  • 150 г соје у љуспицама
  • 1 паковање кора за питу
  • 3 струка празилука
  • 3 главице црног лука
  • со по укусу
  • бибер по укусу
  • 100 мл уља
  • 100 мл воде

Припрема:

Најпре потопите соју у врелу воду и оставите да одстоји око 12-15 минута.

За то време, исецкајте празилук и црни лук, па их пропржите на мало уља док не омекшају.

Додајте оцеђену соју и пржите још који минут. Додајте со и бибер по укусу.

Три коре ставите у подмазан плех, попрскајте мешавином уља и воде, па поређајте по 2-3 кашика фила. Радите тако до утрошка материјала. Последњи слој посне пите треба да буде кора и њу попрскајте.

Пеците посну питу на 180°Ц док не порумени.

Информер.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести