ПОСНА ЦАРСКA ПИТA: Готова за 10 минута, а тако укусна да је радо једу и они који не посте

Посна царска пита је толико укусна да за трен нестане са стола и увек се тражи парче више
б
Фото: Pixabay.com/ Freepik.com/ Dnevnik.rs

Царска пита, позната још и као шпанска, радо је виђен гост на трпези, али је у периоду поста људи „заобилазе“, јер се по оригиналном рецепту спрема са јајима, сиром и шунком.

Зато смо припремили посни рецепт за ову питу, која је једнако укусна као и мрсна и верујемо да ћете је спремати и када прође време поста.

Састојци:

250 гр пшеничног брашна

250 гр кукурузног брашна

1 кесица прашка за пециво

3 чаше киселе воде

1 кисела или свежа паприка

1 шаргарепа

1 тиквица

5 киселих краставчића

со, зачини по укусу

Припрема:

Сво поврће оперите, очистите, паприку исеците на коцкице, а тиквицу и шаргарепу изрендајте.

У дубоку посуду помешајте брашно и прашак за пециво, па додајте поврће, со, зачине и сипајте киселу воду.

Мешајте док не разбијете грудвице од брашна.

Плех у ком ћете пећи обложите папиром за печење, па улијте смесу.

Уколико желите можете да поспете сусам или семенке бундеве.

Ставите у рерну на 180 степени и пеците 30 минута.

Питу исеците на коцке жељене величине и послужите је топлу.

Пријатно!

Крстарица.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести