ОСЛАДИТЕ СЕ ЗА СВЕ ПАРЕ - ПОСНА БАКЛАВА СА ЧОКОЛАДОМ Посластица која се дуго памти

Ако волите класичну баклаву и овај рецепт ће вам се сигурно свидети.
б
Фото: Pixabay.com/ Dnevnik.rs

Баклава је традиционални колач, који има своје разне варијанте. У овом рецепту додата је чоколада, а резултат је савршена посластица.

Састојци:

12 кора за баклаву

За фил:

300 г млевених ораха

150 г чоколаде за кување

150 г посног млевеног кекса

6 кашика гриза

5 кашика шећера

150 мл воде

100 мл уља

За сируп:

500 мл воде

500 г шећера

За премазивање:

50 мл уља

50 мл воде

Припрема:

Загрејте рерну на 220 степени.

У чинији помешајте орахе, рендану чоколаду за кување, кекс, гриз, шећер, додајте уље и воду и измешајте да добијете чврсту смесу.

Помешајте уље и воду за премазивање кора.

Премажите том мешавином прву кору, ставите другу, премажите и по ивици распоредите 1/6 смесе за фил, па уролајте.

Урадите то са свим корама.

Добићете 6 ролница.

Поређајте их у подмазан плех и пеците у загрејаној рерни на 220 степени док баклава не добије златносмеђу боју.

Припремите сируп - када шећер и вода провре кувајте 15 минута да се сируп мало згусне.

Оставите сируп да се охлади.

Врућу баклаву прелијте хладним сирупом и оставите у плеху док се не охлади.

Информер.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести