КОНЦЕРТ АУНС У СВИЛАРИ Рођендански комади за јубилеј

Концерт под називом “Рођендански комади за Златни јубилеј Академије уметности Нови Сад” биће одржан вечерас у 19 часова у Културној станици „Свилара“.
svilara dnevnik
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Ове године Академија уметности у Новом Саду обележава значајан јубилеј – 50 година постојања, и у част овог јубилеја, композиторка и професорка Александра Вребалов позвала је све садашње и бивше студенте и професоре композиције да допринесу минијатурама које ће извести студенти и професори са студијског програма Извођачке уметности на АУНС.

Ове композиције, чија је дужина предвиђена у распону од једне до шест минута, имају за циљ да прикажу разнолике стваралачке и извођачке таленте које је АУНС неговала током протеклих пет деценија.Сутра је први концерт, а наредни је заказан у октобру, на истом месту.

У програму су заступљени следећи аутори: Стеван Ковач Тикмајер, Кристина Ковач, Михајло Рацпети, Ана Казимић, Зоран Комадина, Милан Михајловић, Александра Степановић, Милош Заткалик, Ивана Говорчин, Слободанка Бобана Дабовић Ђурић, Немања Совтић, Станислава Гајић,  Башким А. Шеху, Вера Злоковић, и Димитрије Бељански.

Учествују студенти и наставници АУНС: Ирис Кобал, Маја Грујић, Страхиња Ђокић, Ања Риђешић, Тамара Трапарић, Наташа Петковић, Марија Ђорђевић, Стеван Балаћ, Марија Поповић, Игор Зарић, Милош Шакић, Андријана Пантић, Богдан Ђурановић, Катарина Маријанов, Катарина Катанић, Ивана Сакач, Ђурђица Бабић, Невена Ташин, Матија Мартић, Исидора Крмпотић, и Душан Шуша.

- Као део прославе, ове минијатуре ће бити интегрисане у редовне концерте студената и професора, као сведочанство о посвећености Академије стварању новог репертоара и будућности музике. Премијере свих комада ће снимити студенти и професори са Катедре за аудио-визуелне медије Департмана драмске уметности, а планирано је да буду обједињене у интернет публикацији коју уређује музиколог, проф. Немања Совтић – најављују на Академији.

Н. П-ј.

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести