УДРУЖЕЊE МАЛИНАРА „ВИЛАМЕТ” Откупна цена "црвеног злата" МИНИМУМ 350 ДИНАРА

Откупна цена малине од 350 динара по килограму са тенденцијом раста је минимална и представља социјалну категорију, изјавио је председник Удружења малинара „Виламет” из Ариља Милета Пилчевић.
a
Фото: Dnevnik.rs

Он је за Танјуг рекао да би уз тај износ производња једва опстала и да малинари онда не би морали да гасе вишедеценијске засаде. Реагу­јући на изјаву агроаналитичара Горана Ђаковића да захтев малинара да откупна цена малине буде 350 динара за килограм у овом тренутку није реалан, Пилчевић је рекао да се тако доводи у питање производња малине од које директно и индиректно живи око 500.000 људи. Он је позвао агроаналитичаре да дођу у Ариље и да их упуте како да производе нешто испод цене коштања. Председник уд­ружења „Виламет” наводи и да је неистинита изјава о томе да је овогодишњи род просечан, зато што је, како каже, већ преполовљен од мраза и снега.

Тренутно просечна цена којом се тргује смрзнутом малином је око три евра

„Није истина ни то да на откупну цену од 350 динара по килограму хладњачари неће имати зараду, јер ако одете у ДИС маркет купићете килограм малине за 1.600 динара”, навео је Пилчевић. Ђаковић је изјавио раније за Танјуг да је тренутно просечна цена којом се тргује смрзнутом малином око три евра.

„Значи, ако имамо у виду да је захтев малинара три евра за килограм овог воћа, где су ту онда хладњачари, где су транспортни трошкови и све остало”, запитао је Ђаковић и додао да ће малинари сигурно бити незадовољни том његовом изјавом.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести