А ПЛАТЕ САМО РАСТУ Близу 90 одсто програмера у Србији може да РАДИ ОД КУЋЕ Ево које све још БЕНЕФИЦИЈЕ имају „ајтијевци“

Готово 53 одсто компанија планира повећање зарада у ИТ индустрији до 10 одсто, док је 28 процената њих истакло да ће бити повећања и већа од 10 одсто, резултати су истраживања, које је испитало мишљења запослених и компанија различитих величина и области пословања.
kompjuter frilenser
Фото: pixabay.com

У истраживању које су спровели тимови компанија Осигураник, Инфостуд, HelloWorld, Тим центар и Rezilient, у периоду од јуна до јула 2023. године, чак 89 одсто програмера има могућност рада од куће, а од тог броја, 45 процената бира рад од куће без икаквих ограничења, 10 одсто њих ради искључиво од куће, док 34 одсто има ту опцију у одређеној мери.

Друга важна бенефиција је добровољно здравствено осигурање, које је омогућено за 71 одсто запослених.

Следи флексибилно радно време, са 66 процената запослених који имају могућност флексибилних радних сати, што је, додуше, мање него прошле године, када је 72 одсто програмера имало ту могућност.

Током јуна и јула 2023. године, прикупљени су одговори од кључних доносилаца одлука из чак 120 ИТ компанија, укључујући ХР менаџере, више менаџере и власнике, заједно с одговорима добијеним од 232 запослена из више од 170 ИТ компанија које послују у нашој земљи.

Телеграф бизнис

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести