ПОКРАЈИНСКИ КОНКУРС ЗА УРЕЂЕЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА Војводина спремила 720 милиона за атарске путеве

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство определио је 720.000.000 динара на конкурсу за уређење пољопривредног земљишта на који могу да се јаве општине и градови.
а
Фото: Dnevnik.rs

Покрајина ће, без ПДВ-а, сносити све трошкове уређења атарских путева уписаних у катастар непокретности као некатегорисани, уређења отресишта и уклањање дивљих депонија са пољопривредног земљишта, које се може користити у пољопривредној производњи.

Локалне самоуправе једном пријавом могу да конкуришу за више инвстиција најкасније до 15. маја.

Код уређења атарских путева новац се даје за припремне и земљане радови и радове на изградњи коловозне конструкције од чврстих компактних материјала. У оквиру уређења атарских путева, суфинансираће се уређење атарских путева туцаником, струганим асфалтом, асфалтом, бетоном и стабилизацијом хидрауличним везивом. Код одржавања постојећих атарских путева новац се даје за трошкове припремних и земљаних радова.

Фото: Dnevnik.rs

На конкурсу користити платформу АгроСенс АПВ

Пријављивање на конкурс је електронским путем преко дигиталне платформе АгроСенс АПВ. Апликација као и упутство за коришћење могу се преузети с веб-странице: www.psp.vojvodina.gov.rs Приликом пријава на конкурс локалне самоуправе треба да наведу контакт телефоне и Е-пошту која се свакодневно користе у пословној комуникацији.

Правилник о додели подстицаја на конкурсу за уређење пољопривредног земљишта у АП Војводини у 2024.години, текст конкурса, пријавни образац, табела... могу се преузети са званичне интернет стране Покрајинског секретаријата (www.psp.vojvodina.gov.rs).


У оквиру уређења отресишта суфинансираће се израда отресишта од бетона, армираног бетона, асфалта, од друге тврде подлоге или са истим коловозним застором као и јавни пут са којим се укршта, односно на који се прикључује, у ширини од најмање пет метара и у дужини од најмање 40 метара за државни пут првог реда, 20 метара за државни пут другог реда и 10 метара за општински пут и улицу, рачунајући од ивице коловоза јавног пута.

Фото: Dnevnik.rs

Код уклањања дивљих депонија Покрајина финансира трошкове примарне сепарације или други третман отпада на месту дивље депоније .Отпад ће бити одлаган на регистроване депоније или места која су планским документом или другим актом јединице локалне самоуправе предвиђени за одлагање, односно адекватно збрињавање отпада.

Општине и градови новац ће добити после потписивања уговора и достаљања менице, а у складу с приливом средстава у буџет АП Војводине. Додељени новац локалне самоуправе правдаће документацијом и радовима насталим после датума закључења уговора између Секретаријата и корисника новца.

З. Делић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести