ПАОРИ, ПАЖЊА Покрајина даје бесповратна средства за уређење пољопривредног земљишта НОВАЦ И ДО 100 ПОСТО ТРОШКОВА

НОВИ САД: Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство објавио је конкурс за доделу подстицајних средстава за уређење пољопривредног земљишта и приступних путева у Војводини у 2024, а укупан износ средстава који се додељује је 720 милиона динара.

Конкурс је отворен до 15. маја.

Средства по овом конкурсу додељују се бесповратно, у висини до 100 одсто од укупно прихватљивих трошкова инвестиције, без пореза на додату вредност (ПДВ), а право да конкуришу имају јединице локалне самоуправе у Војводини и оне могу да поднесу једну пријаву за једну или више инвестиција предмета конкурса.

Како је истакнуто, циљ конкурса за доделу подстицајних средстава за уређење пољопривредног земљишта у Војводини у овој  години је подизање нивоа уређености пољопривредног земљишта и приступних путева јединица локалних самоуправа који доприносе будућем рационалном коришћењу пољопривредног земљишта у покрајини.

Средства се додељују за уређење и одржавање атарских путева односно за финансирање трошкова припремних и земљаних радова, али и за уређење отресишта тачније израду отресишта од бетона, армираног бетона, асфалта, од друге тврде подлоге или са истим коловозним застором као и јавни пут са којим се укршта, кажу у Покрајинском секретаријату за пољопривреду.

Ова средства намењена су и за уклањање дивљих депонија са пољопривредног земљишта и ту се финансирају трошкови уклањања, примарне сепарације или други третман отпада на месту дивље депоније ради максималног искоришћавања комуналног отпада, утовара, транспорта, одлагања односно адекватног збрињавања отпада, планирања терена након уклањања отпада, рекултивације терена и постављања табли за обавештавање.

Одлагање, односно адекватно збрињавање отпада обавља се на регистрованим депонијама или локалитетима који су планским документом или другим актом јединице локалне самоуправе предвиђени за одлагање односно адекватно збрињавање отпада, наведено је у конкурсу.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести