СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ Од српске памети зарадили и извезли 609 милиона евра- ево где смо најјачи

ИКТ сектор је један од најбрже растућих привредних грана Србије и остварује значајан суфицит у извозу услуга
Фото: Pixabay
Фото: Фото: Pixabay

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић на свом X налогу објавио је сјајне вести за Србију које се тичу извоза услуга у сектору информационо-комуникационих технологија (ИКТ) за прва два месеца 2024. године.

- Сјајне вести за Србију! Народна банка Србије објавила је податке о извозу услуга у сектору информационо-комуникационих технологија (ИКТ) за прва два месеца 2024. године. Укупан извоз за јануар и фебруар 2024. године наставио је са интезивним растом, повећан је за 22% у односу на исти период прошле године и износи 609 милиона евра - написао је Јовановић и додао:

- Поређења ради укупан износ извоза ИКТ услуга за целу 2015. годину износио је 611 милиона, дакле колико за два месеца ове године. ИКТ сектор је један од најбрже растућих привредних грана Србије и остварује значајан суфицит у извозу услуга, а за прва два месеца ове године суфицит износи чак 494 милиона евра што представља раст од 20% у односу на исти период прошле године. Настављамо даље са подршком нашој привреди, нашим талентима и стручњацима и интезивним развојем ИКТ сектора! - написао је министар Јовановић на свом званичном Икс налогу.

24седам

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести